Slik planlegger du badet

Å planlegge nytt bad eller renovere bad er både en morsom og spennende prosess som innebærer en del problemløsing. Følg våre 10 steg innen baderomsplanlegging, så unngår du de vanligste fallgruvene og kan raskere virkeliggjøre dusjdrømmene dine. 

1. samle inspirasjon – finn stilen.

Samle en haug innredningsmagasiner, besøk en VVS-butikk eller søk inspirasjon online. Her på inr.no har vi laget mange baderomsreportasjer i ulike stiler som sikkert kan hjelpe deg å finne stilen som passer deg best: landlig, minimalistisk eller trendy. Husk at prisnivået kan variere mye i forhold til ulike merker og materialer. Hvilket prisnivå føles riktig for deg når det kommer til baderomsmøbler, blandebatterier og flis? Gå til avsnittet baderomsinspirasjon og få en generell oversikt. 

baderomsdrømmer i pastell

Pastell og tre løfter det hvite badet til nye høyder. Legg til et vakkert plankegulv og du kan få en hvilken som helst innredningsentusiast til å gå rope ut sin begeistring.

Les reportasjen

Svart bad med lysinnslipp

Det svarte badet er en av årets heteste baderomstrender, og i dag finnes det stort utvalg av fliser, møbler, porselen og detaljer i ulike nyanser av svart å velge i. 

Les reportasjen

Våre designserier

Helheten er alltid større en summen av delene – et faktum som også gjelder i baderommet og som definitivt er verdt å tenke over før du begynner å blande vilt mellom ulike varemerker og baderomsserier. Risken er et usammenhengende resultat. Utforsk gjerne de fire designseriene våre, hvor ARC og LINC er komplette med dusjvegger, håndkletørkere og blandebatterier for et gjennomgående stilsikkert uttrykk. Våre designserier

ARC

Rene linjer. Høyeste kvalitet. 

Mer om ARC

LINC

Design i balanse.

Mer om LINC

BRIC

Stig inn i en ny verden av dusjkabinetter.

Mer om BRIC

BASIC

Enkelhet i første rekke.

Mer om BASIC

2. Hvordan ser planløsningen ut?

Nå er det på tide å begynne planleggingen på alvor. Undersøk forutsetningene nøye. Hvordan ser planløsningen ut? Finnes det et sluk og hvor er det i så fall plassert? Har du skråtak?  Hvis du går i dusjtanker, bør du dessuten tenke på at mange dusjløsninger krever at du har gulv med riktig fall (husk at det finnes bransjeanbefalinger for gulvfall i våtrom), hvilket raskt bringer oss til neste punkt, nemlig...

3. Å velge dusj

Samtlige INR-dusjer oppfyller de høyeste krav når det kommer til fleksibilitet, funksjon og design, men hvilken dusjløsning som er riktig for badet ditt, avgjør du selvfølgelig selv. Følg vår A-B-C, så blir kanskje valget litt enklere.

Hvis du mot formodning ikke skulle finne en løsning som passer for deg, så har du faktisk muligheten til å tegne din egen dusjløsning.

Denne tjenesten kaller vi INR LAB

A. Velg plassering

Ofte finnes det en selvfølgelig plassering av dusjveggen – i et av hjørnene, i en nisje eller på badekarkanten. Det finnes også flere alternative løsninger å sette seg inn i før du bestemmer deg.

Å velge dusj

B. Måltilpass

Når du har bestemt deg for om det er en hjørneløsning, nisjeløsning eller dusjkabinett du vil ha, er det på tide å eksperimentere med målene og finne den perfekte løsningen for badet ditt. 

Dusjverkstedet

C. Møblér

Nå er det tid for å møblere badet. Ta utgangspunkt i dusjveggen og legg til blandebatterier og møbler. Ta med produktlisten til en forhandler som vil hjelpe deg videre. 

Baderomsstudioet

4. Mål badet nøye – etter at det er ferdig flislagt.

Når badet er ferdig flislagt, er det på tide å måle opp hele dusjrommet – på milimeteren. Ta målene med til forhandler sammen med ønsket dusjmodell. Vær gjerne åpen for forslag fra butikkens side – nye muligheter kan åpne seg når de får ta del i planene dine. 

5. kostnadsfri tegning ved behov.

Kanskje krever badet ditt mer en vanlig måltilpasning, for eksempel uttak for rørgjennomføring eller skråkapping. Via forhandleren din hjelper vi deg med et CAD-tegnet forslag – helt kostnadsfritt.

Uansett hvilke mål du velger innenfor gitte intervaller og hvordan du vil at vi kutter glasset – rett eller i vinkel – så betaler du samme pris som om du hadde valgt grunnmodellen. 

6. Produksjon

Når forhandleren sender en ordre til oss, begynner vi å produsere dusjen. Hver dusjløsning produseres og pakkes for hånd i vår egen fabrikk i Malmø. Dette gjør at vi har full kontroll på hele produksjonsflyten. Skråkappede dusjvegger og spesialløsninger får dessuten ytterligere en håndspåleggelse av personale som er spesialister på akkurat denne typen løsninger – for å sikre at resultatet blir akkurat som på skissen. 

7. Levering

Leveringstiden på dusjene er 8–30 arbeidsdager alt etter hvilken modell du har valgt. Spesialbestillinger kan ta noe lengre tid.

8. Montering

Målet vårt er å gjøre dusjveggene våre så enkle å montere som mulig, og i mange tilfeller klarer du å montere dusjen selv med hjelp av en venn. For mer komplekse modeller kan det være behøv for hjelp av noen som er mer vant til montering. De aller fleste av våre forhandlere tilbyr monteringshjelp. Til LINC-serien har du også muligheten til å montere dusjen uten å borre i veggen – ved hjelp av limsettet, Borrefri.

9. Ta vare på dusjen din

Besøk gjerne sidene våre for vedlikeholdsråd. Der finner du praktiske råd og tips som vil hjelpe deg å holde dusjvegger, blandebatterier og håndkletørkere freshe og fine i mange år framover. Med tiden vil du få behov for å bytte ut tetningslister eller lignende. Hos forhandleren din kan du bestille ferdige Servicekit spesielt tilpasset din dusjløsning. 

10. Dusj trygt med lang garanti

Våre produkter holder høyeste kvalitet, og vi har lang erfaring med egen produksjon med full kontroll gjennom hele produksjonskjeden. De fl este av dusjmodellene har 15 års garanti mot eventuelle produksjonsfeil. BASIC-serien og mesteparten av det øvrige sortimentet har 5 års garanti.
Les mer om vår garanti