Baderom mellom himmel og hav

Blant holmer og skjær på den svenske vestkysten i Bohusläns fantastiske skjærgård, finner vi Evas hus og hennes drømmebaderom som smelter inn på den geografiske plassen, både når det gjelder arkitektur og materialvalg. Velkommen inn i dette fantastiske baderommet som forener himmel, jord og hav og der hver del har blitt håndplukket med design, funksjon og holdbarhet i sentrum.

Å innrede i noe annet enn jordtoner var utenkelig for Eva. Med kalkstein som base tok moodboard’et hennes form. Ting hun har funnet i strandkanten mikses med rotting og andre herlige materialer det er godt å omgi seg med i baderommet.

Evas grunninnstilling da hun begynte å planlegge baderommet var å gjenbruke materialer og produkter så langt det lot seg gjøre. Hun lekte lenge med tanken på å bruke et familieklenodium – mormors gamle kommode – som servantskap.

- Jeg ville egentlig kjøpe så lite nytt som mulig, men innså at det ble ganske upraktisk. Etter å ha studert INRs sortiment nøye og besøkt et par forhandlere, forsto jeg at holdbarhet i det lange løpet er mer omfattende enn jeg tidligere har trodd. Som for eksempel en uvanlig lang garantitid og smidigere vedlikehold. Og at baderomsinnredningen produseres i Sverige var viktig for meg.

Baderomsmøbler i klassisk stil

-Jeg ville beholde drømmen om mormors kommode som servantskap i det lengste, men fant et fullgodt alternativ i INRs møbelserie Grand Classic. Den herlige klassiske kommodefølelsen er der og da jeg fikk se Clamshell-benkeplaten ble jeg faktisk helt solgt. Det var akkurat den følelsen jeg var ute etter. Og da jeg lærte de mange fordelene med en benkeplate i kvartskompositt og ikke ekte kalkstein, var saken klar.

Grand Classic

 

Noen ganger når jeg har venner på besøk og jeg får lyst til å skryte litt, åpner jeg skuffen og venter på reaksjonen. Det blir alltid suksess!

Plassbygget dusj

I det som nærmest kan kalles en naturlig forlengelse av rommets panoramavindu har Eva fått laget en egen dusjløsning som er skreddersydd for akkurat denne plassen. De store glassflatene med minimalistiske beslag var viktig for Eva, og valget falt derfor på en Arc Original i 8 mm glass.

Dusjserien Arc

"Jeg ville skape et helt åpent baderom og slippe inn det nordiske lyset som jeg elsker. Jeg ville føle meg ett med skjærgården utenfor. Og det klarte jeg. Men på kvelden blir følelsen helt annerledes. Da dusjer jeg i måneskinn og det er også en helt fantastisk følelse!" 

Materialer og produkter

Servantskap Grand Classic 100 med Level benkeplate Clamshell / Servantbatteri Posh / Speil Looz 90 / Håndkletørkere Line / Dusjhjørne Arc 14 Original / Fliser J66 Norrvanga Grey 60x60 cm Bricmate / Takfarge Chi Jotun


Relaterte sider

Inspirasjon

Baderoms­trender 2023

Baderomstrendene i 2023 går i tre retninger: Soft Simplicity, Green Spirit og Urban Elegance. Hvilken av disse baderomstrendene appellerer mest til deg?

Se mer

Inspirasjon

Hjemme hos

Hvordan ser det egentlig ut hjemme hos kjendisbarbereren Peter Mannerstål eller Metromodes egen stylingproff Evelina? Se og la deg inspirere av hvordan andre mer eller mindre kjente personer har innredet sine baderom.

Se mer

Inspirasjon

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer