Slik forvandlet Per den ubrukte loftsboden til et drømmebad

I sitt pittoreske townhouse fra slutten av 1800-tallet i Danmarks nest største by, bor Per og tenåringsdatteren Line. Per jobber som lege i ukedagene, men på kvelder og i helger saler han om til interiørdesigner. I de siste to årene har han brukt omtrent all ledig tid til å gradvis forvandle rom for rom i huset i Århus til et moderne hjem til seg og datteren. Her får vi besøke det luksuriøse baderommet på toppen av huset, rett under skråtaket.

Pers interesse for interiør er stor og visjonen hans for huset har helt fra starten vært skandinavisk stil med tidstypiske elementer som matcher eksteriøret. Det krevde i utgangspunktet flere tillatelser fra byplankontoret for å få forslagene gjennom, så prosjektet har vært krevende og mye er endret fra den opprinnelige planen. Men nå står huset ferdig, og Per og Line kan endelig nyte sitt vakre hjem.

I toppetasjen, under skråtaket, finner vi det store baderommet som har gjennomgått en fantastisk forvandling fra loftsbod til en oase innredet for avslapning og påfyll av både indre og ytre energi.  Her kan far og datter nyte egentid med utsikt over hele den gamle byen.

Fargebasen i rommet er hvit med kalksteinslignende store fliser i en varm, lysegrå nyanse. Til flisene valgte Per børstede rustfrie metaller på blandebatterier, håndkletørkere og dusjvegg. Servantskapet i mørkt tre gir varme og karakter. Samlet sett danner materialene, finishene og fargene en harmoni helt i tråd med visjonen.

Skreddersydd innredning

- Jeg hadde en drøm om å lage mine egne baderomsmøbler og falt faktisk pladask for serien Air Wood fra INR. Muligheten til å kunne kombinere ulike deler nesten akkurat som jeg ønsket, og få et skikkelig bredt servantskap, tiltalte meg. Det er veldig fint at jeg selv kunne prøve meg fram i INRs Møbelverksted og lage mitt eget møbel med servantkran, tilvalg, speil og alt.

Kom i gång og skap

Møbelserie med naturlig følelse og massivt tre

Møbelserien Air Wood fra INR er selve symbolet på smålandsk håndverkstradisjon. Med sin fingertappede innvendige skuff i massiv eik bak en hel front med ramme tilbyr serien deg nærmest grenseløse muligheter innen personlige valg. Med Air Wood skaper du enkelt ditt eget ikoniske baderomsmøbel.

Air Wood

Jeg har fått mye skryt av datteren min for dusjhyllen. Den rommer ganske nøyaktig 27 sjampoflasker.

Med en tenåringsdatter i huset var det noen detaljer det var viktig å tenke gjennom:
-Jeg trodde at badekaret skulle bli den viktigste detaljen for Line, men hun foretrekker dusjen, akkurat som meg. Det føles så luksuriøst å åpne døren, gå inn og skru på vannet. Den innebygde dusjhyllen med integrert belysning er også en detalj som jeg er veldig fornøyd med. Den rommer faktisk så mange som 27 sjampoflasker! Datteren er like fornøyd som sin far.

Skreddersydd dusjvegg under skråtak

Per ønsket å gjøre om nisjen under skråtaket, som tidligere hadde vært en helt ubrukt bod, til dusj. Han ønsket også en dusjløsning uten profiler og forstyrrende elementer som i tillegg kunne skreddersys til plassen. I INRs dusjserie Arc Original fant han det han lette etter; en minimalistisk løsning som kunne tilpasses skråtaket. Finishen på beslagene er den samme som på blandebatteriene – Brushed Stainless. Det innebygde takdusjen er fra Primy.

Arc Original


Skräddarsydd duschlösning

Håndkletørker med belysning

Mellom dusjen og servantskapet valgte Per å plassere to langsmale håndkletørkere slik at han og datteren alltid har et varmt håndkle for hånden. Håndkletørkeren heter Line og er fra INR, her i utførelsen Brushed Stainless.

Det er jo litt kult at håndkletørkerne og datteren min har samme navn, men det var faktisk ikke det som påvirket valget mitt. Jeg liker både designen, funksjonen og den blå lampen i toppen som nesten lyser opp hele baderommet på kvelden, noe som føles litt wow!

Håndkletørkere

Materialer og interiør

Fliser BRICMATE Z66 Norrvange Light Grey 60X60 cm / Dusjvegg Arc Original fra INR / Servantskap Air Wood Unlimited fra INR / Servantbatteri Steel Voyage High fra INR / Dusjbatteri fra Primy /Speil Loox Ø110 fra INR / Håndkletørkere Line fra INR

Relaterte sider

Air Wood Unlimited med speil Loox 110.

Air Unlimited

Skap ditt eget servantskap med utgangspunkt i frie moduler i breddene 40, 60 og 80 cm med måltilpasset benkeplate opp til 240 cm. Også til nisje.

Se mer

Skreddersydd dusjvegg

Som Nordens dusjspesialist i 35 år er vi stolte av å kunne tilby deg en helt unik dusjløsning.

Se mer
Servantskap Grand Grip 140 i Dark Oak.

INR

INR står for svenskproduserte dusjløsninger og baderomsinnredning i skandinavisk design som legger forholdene til rette for et hyggelig og personlig bad på din måte.

Se mer