Air Solid 120 B i NCS S 9000-N, servantbatteri Voyage og speil Touch 120.

De 5 sansenes baderom

Bli med på en reise til Gotland der Monica og Roger endelig har bygget drømmehuset sitt etter at de i mange år hadde lett etter det perfekte stedet. Monica, som har tilbrakt somrene på øya siden hun var barn, følte at det var her hun best fant roen i kropp og sjel. Hun ville skape et baderom som grep tak i henne og som hun kunne lengte hjem til og helt enkelt tilpasse etter hvilket humør hun enn var i. Idéen om baderommet som skulle kunne aktivere alle de fem sansene hennes ble til.

SYN

Å få riktig belysning i baderommet er viktig for de aller fleste av oss. På morgenen vil vi ha skikkelig lys for å kunne sminke eller barbere oss. På kvelden vil vi gjerne ha dempet lys for å kunne slappe av og forberede oss for natten. Akkurat kontrasten mellom lys og mørke er viktig for Monica:

- Å ta et bad eller en dusj på kvelden med dimmet belysning på speilet og i taket er livsnytelse for meg. Pulsen går ned og jeg kjenner hvordan uro og stress forlater kroppen. Jeg går inn i en annen modus – hvor kropp og sjel kan puste, komme i synk.

belysningen

Monicas valg av baderomsspeil falt på touch som kan regulere både lysstyrke og fargetemperatur. Et innebygget minne holder styr på innstilningene når hun slår av lyset. På den måten skapes akkurat riktige forutsetninger for å tilfredsstille de daglige behovene.

Baderomsspeil

Følelse

Følelse er den sansen som anses å ha størst innvirkning på helsen vår. Å berøre og bli berørt øker vårt fysiske og psykiske velbefinnende. På badet finner vi mange spennende materialer som vårt følelsesspekter kan føle og med hvilke vi kan oppnå så vel avslapning og nytelse som fascinasjon….

Materialene

Å velge innredning med materialer som snakker til sansene våre er en velinvestert luksus. I Monicas tilfelle falt møbelvalget på AIR 120 i en svart nyanse med benkeplate i Corian, som er et veldig slitesterkt og samtidig silkemykt materiale. Overflatebehandlingen TX Top Extreme™ gjør at møbelet holder seg som nytt i mange år framover og føles fantastisk under fingertuppene.

Møbelserie AIR

Lukt

Gode lukter hører med til både baderommet og hjemmet, og markedet for parfyme og dufter til hus og hjem har eksplodert de senere årene. Men naturlige dufter kan vi også finne i materialene vi omgir oss med, hvis vi bare er oppmerksomme nok. Som for eksempel den deilige lukten som oppstår når varmt vann møter tre…

Vannet

Når varmt vann møter tre, oppstår en herlig og naturlig duft som påvirker oss dypt. For ikke å snakke om effekten som det varme vannet har på huden vår – kroppens største organ. Å få akkurat riktig temperatur på vannet og å kunne stole på at den holder seg der er veldig viktig.

Våre takdusjer

Dusjhjørnet LINC Angel Original med svarte profiler og dusjoppbevaringen PILE i svart.

LINC Angel med den integrerte dusjoppbevaringen PILE

Hørsel

- For meg er luksus det å kunne unne meg en stund i stillhet, det vil si fravær av det bruset som vi omgis av i hverdagen. Å kunne være alene på badet med lukket dør og høre på stillheten og lyden av rennende vann er enormt avslappende for meg.

Ofte dimmer jeg belysningen på speilet ned og tenner favorittduftlyset mitt. Så kryper jeg ned i badekaret eller slår på vannet i dusjen. Da finner sjelen min ro og spenningene i kroppen slipper taket.

Våre spillelister for baderommet

Smak

Den femte sansen – smak – representeres av Monicas følelse for god form og design mer enn smak i spiselig form.

- Men det har blitt et og annet glass vin i badrummet, det må jeg innrømme! Vi feiret faktisk 30-års bryllupsdag samme dag som huset ble ferdig, så det ble en ekstra festlig feiring med champagne i baderommet den kvelden.

Hva er du mest fornøyd med?

- Helt klart trepanelene. Vi er utrolig fornøyde med resultatet og følelsen når jeg går barbent over gulvet er ubetalelig. Muligheten til å styre belysningen uavhengig av tid på døgnet, men også etter min egen sinnsstemning er også noe jeg absolutt elsker. Noen ganger når jeg er i det humøret dimmer jeg belysningen på speilet og i taket, tenner noen lys og aktiverer min favoritt-aroma-duft. Kryper ned i badekaret eller slår på vannet i dusjen. Da finner sjelen min ro og spenningene slipper taket.

Hva er det beste tipset ditt?

- Ikke gi avkall på kvaliteten – et bad brukes så mye og må tåle enda mer, så min anbefaling er å heller legge i litt ekstra enn å spare. Hvis man har mulighet selvfølgelig. Ellers vil jeg si: Våg å tenke annerledes! Det blir kanskje litt vanskeligere enn man hadde sett for seg i begynnelsen å finne de praktiske løsningene når kreativiteten får løpe fritt, men det er så verdt det når man er ferdig.

Oops!

Her er det innhold som krever at du aksepterer våre cookies.

Om produktene

  • Servantskap AIR 120 F i NCS S 8000-N med benkeplate i Corian og rund servant
  • Servantbatteri SLEEK med svart overside
  • Speilet TOUCH 120
  • Dusjhjørne LINC Angel 90x90 med svarte profiler
  • Håndkletørker LINE i svart
  • Takdusj MIST med svarte detaljer

Klikk på bildene for å komme til produktene.

Om materialene

  • Gulv – The Resin Flooring Company – Microcrete, 20% Svart
  • Panel – tre med vannavvisende overflatebehandling
  • Veggfarge – F497 Paper fra Tikurila
  • Badekar - Kerasan

Relaterte sider

Smale baderom

Her gir vi noen tips og eksempler på hvordan du kan tenke når du skal planlegge og innrede det avlange badet ditt.

Se mer
svart badrum

Svart bad

De svarte detaljene er fortsatt en sterk trend i baderommet i alt fra valg av dusjvegg og blandebatteri til oppbevaring i og utenfor dusjen. 

Se mer