Feng Shui

Hjemmets hjerte: Det sanselige baderommet

Følg med oss på en reise til Gotland hvor Monica og Roger bygget drømmehuset sitt etter å ha lett etter det perfekte stedet i flere år. Monica har tilbrakt somrene på Gotland siden hun var barn og visste at her ville hun bo når hun selv etablerte seg og fikk barn. Nå drøyde det likevel til etter at barna var nesten voksne før hun og mannen tok steget og flyttet til øya på heltid. Men de har ikke angret på avgjørelsen et sekund.

Velkommen inn i hjertet av hjemmet deres – baderommet!

AIR 120 i 'Black Velvet' (NCS S 8000-N) med speil TOUCH 120. Dusjhjørne LINC Angel med svarte profiler og MIST Takdusj. LINE Håndkletørker.

Tre sto høyt opp på Monicas ønskeliste. Liggende trepanel på gulvet og stående langs veggen i dusjsonen ble en kreativ og vakker løsning som paret er ekstra fornøyde med. Med den innfelte, nedadrettede belysningen i dusjen får treet en vibrerende følelse mener de. Legg så til den herlige duften av varmt tre når dusjstrålende berører panelet.

Kontrasten mellom mørke og lys er også viktig for Monica:
Å ta et bad eller en dusj på kveldstid med dimmet belysning på speilet og i taket er skikkelig livsnytelse for meg. Pulsen går ned og jeg kjenner hvordan uro og stress forsvinner. Jeg går inn i en annen modus – hvor kropp og sjel kan puste, kommer i balanse.

Monica har gode kunnskaper innen Feng Shui, og det var viktig for henne at rommet skulle inneholde elementer og materialer som tilsammen skulle skape god Feng Shui-energi og tilpasse seg etter mange ulike sinnsstemninger og dagsformer.

Monica

Hva er du mest fornøyd med når det gjelder badet ditt?

- Helt klart trepanelene. Vi er utrolig fornøyde med resultatet og følelsen når jeg går barbent over gulvet er ubetalelig. Muligheten til å styre belysningen uavhengig av tid på døgnet, men også etter min egen sinnsstemning er også noe jeg absolutt elsker. Noen ganger når jeg er i det humøret dimmer jeg belysningen på speilet og i taket, tenner noen lys og aktiverer min favoritt-aroma-duft. Kryper ned i badekaret eller slår på vannet i dusjen. Da finner sjelen min ro og spenningene slipper taket.

Hva er det beste tipset ditt til andre som skal planlegge bad?

- Ikke gi avkall på kvaliteten – et bad brukes så mye og må tåle enda mer, så min anbefaling er å heller legge i litt ekstra enn å spare. Hvis man har mulighet selvfølgelig. Ellers vil jeg si: Våg å tenke annerledes! Det blir kanskje litt vanskeligere enn man hadde sett for seg i begynnelsen å finne de praktiske løsningene når kreativiteten får løpe fritt, men det er så verdt det når man er ferdig.

Om produktene

  • Servantskap AIR 120 F i NCS S 8000-N med benkeplate i Corian og rund servant
  • Servantbatteri SLEEK med svart overside
  • Speilet TOUCH 120
  • Dusjhjørne LINC Angel 90x90 med svarte profiler
  • Håndkletørker LINE i svart
  • Takdusj MIST med svarte detaljer

Klikk på bildene for å komme til produktene.

Om materialene

  • Gulv – The Resin Flooring Company – Microcrete, 20% Svart
  • Panel – Tre
  • Veggfarge – F497 Paper fra Tikurila
  • Badekar - Kerasan

Mer inspirasjon

Baderoms­inspirasjon

INR Black Edition

De svarte detaljene er en sterk trend i 2019 – i alt fra valg av dusjvegg og blandebatteri til de innovative oppbevaringsskapene i dusjsonen.

Les mer

Baderomstrender

Industrial Sway

I 2020 vil stilen få et mer rustikt uttrykk og følelsen blir mer genuin enn før. Nå inviterer vi naturens egne materialer inn i større grad og lar kjærligheten til håndverket synes i stort som smått.

Les mer

Design

Iconic Dots

Iconic Dots setter prikken over i-en når du innreder baderommet. Oppdag våre håndkletørkere, takdusjer, servantbatterier og de nye ikoniske oppbevaringsløsningene for dusjrommet.

Les mer