Hytta ved fjorden

Helt siden de ble forlovet på akkurat dette stedet – i Møre og Romsdals bølgende fjordlandskap der lavland møter fjell – var drømmen klar: Her skulle de bygge sin fritidsbolig. Men at det skulle drøye hele 9 år til drømmen ble virkelighet hadde de nok ikke regnet med. Det var så mye som skjedde underveis: tre barn, intensive yrkesliv og totalt fem maraton. Men drømmen vokste seg sterkere og sommeren 2020 sto hytta ferdig. Og det var verdt ventetiden – og strevet.

- Å stupe uti den friske fjorden etter en løpetur er verdt hvert eneste sekund vi har ventet, sier Espen, som jobber som arkitekt og hadde visjonen klar fra start. Jeg ville skape en moderne hytte med minimalt vedlikehold og som skulle smelte inn i landskapet.

Den 85 kvadratmeter store hytta i moderne stil står trygt plassert på en brygge i fjorden og byr sommertid på magiske solnedganger kveld etter kveld. Hoveddelen av hyttas boflate er bad- og soveromsdelen, noe som også var tanken.

- Vi elsker å være ute og bruker så lite tid som mulig inne. Om morgenen pakker vi sekken og drar på tur med barn og hund og kommer egentlig ikke hjem igjen før i skumringen. Da venter dusj og bad og avslapping før neste dag, sier Anita. Mer enn det rekker vi som oftest ikke. Livet her er ganske intensivt på den måten og vi bor tett, men vi elsker ytterlighetene og livet her er også veldig forskjellig fra livet vi lever hjemme i Oslo.

Det funksjonelle
hjemmet

- Et hjem må være funksjonelt. Med design kommer man langt, men ikke helt fram. Vi valgte å fokusere på produkter som er holdbare og funksjonelle. Å bytte innredning hvert femte år er ikke noe for oss, så vi brukte tid på å velge baderomsmøbler, dusj og håndkletørker som vi vet at ikke vil gi oss noen kjedelige overraskelser hverken mens vi er her eller når vi ikke er her. Det må være noe som holder, helt enkelt. Vi valgte hvite, tidløse møbler for å holde inntrykkene på et lavt nivå. Etter en dag på fjellet er vi fulle av inntrykk fra naturen og vil helst hvile øynene på noe med enkel og tidløs design.

Viskan Solid

Gjennomtenkt
design

Å få plass til tannbørster, sjampoflasker og kremer til fem personer krever gjennomtenkt design. I det 120 cm brede VISKAN servantskapet og speilskapet får familien plass til det meste. Og med den slanke servanten i matt hvit komposittstein og skuffer med push-åpning kunne de holde den minimalistiske linjen hele veien.

- Vi valgte å satse på et speilskap i stedet for et høyskap. Dette for å ha mest mulig fri veggplass – og fordi det er smart oppbevaring selvfølgelig. Det er praktisk å kunne lade tannbørsten rett i skapet.

Speilskap

Ekstra holdbart dusjglass

Valget av dusjhjørnet falt på den tidløse LINC Angel med dusjoppbevaringen PILE. Dusjglasset er utstyrt med tilvalget SafeTech, en membran utenpå dusjglasset som holder glasset sammen hvis det mot formodning skulle granulere.

- Funksjon i fokus, som sagt. Med flere små barn i familien føltes det riktig å velge dette ekstra sikre glasset. Og den innebygde oppbevaringen er briljant. Vi er utrolig fornøyde, sier Anita.

Duschserien LINC

Dusjoppbevaring PILE i Polished.

Den smarteste håndkletørkeren

Et varmt håndkle er ikke å forakte og enda en gang ble det ønsket om både design og funksjon som drev familien framover. Espen forteller:

- Vi elsker håndkletørkerne! Vi får plass til alle våre fem håndklær – til og med hundens. Og så lyser de opp så fint på kvelden. Det er faktisk veldig praktisk å ikke måtte tenne lys nattestid. Det blå lyset fra håndkletørkerne lyser godt nok og så føles det litt luksuriøst.

LINE

Materialer og produkter

Servantskap Viskan Solid 120 / Speilskap Stage 120 / Servantbatteri Sleek / Dusjhjørne Linc Angel / Dusjoppbevaring Pile / Takdusj Mist / Håndkletørkere Line / Vegger Tadelakt, kalkpuss ”Silver dust” / Gulv i flytbetong / Rillet vindusglass gulv til tak  


Relaterte sider

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer
baderom trender 2024

Baderoms­trender 2023

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer

Baderomsmøbler

Baderomsmøbler i nordisk design med TX Top Extreme™ – markedets mest motstandsdyktige overflatebehandling – på lengste garanti.

Se mer