Smakfullt lite bad i moderne retrostil

I hjertet av Malmø – med utsikt over en av de mange parkene som byen er velkjent for  – hilser vi på hjemme hos Sanna som nylig har renovert et lite baderom i moderne retrostil. Hele leiligheten – en treroms på drøyt 70 kvm – er innredet i naturfarger med håndplukkede loppemarkedsfunn i svart, hvitt og natur.

Bli med inn på badet der vi blir møtt av et annerledes dusjglass, nordafrikansk tadelakt og utsøkt Terrazzo – alt stilfullt innrammet med svarte detaljer på dusj, blandebatterier og håndkletørkere.

Material- og flisvalget skulle harmonere med resten av leiligheten. Valget falt på en Terrazzo-flis som fungerer veldig bra sammen med tregulvet som dekker to tredjedeler av gulvflaten. På veggene er det tadelaktpuss i en lys varmbeige tone.

En utfordrende planløsning

Baderommet bød på noen utfordringer planmessig. Med liggende vindu langs hele ytterveggen og to døråpninger måtte Sanna virkelig tenke seg om. På den ene av de to andre veggene ville hun gjene ha plass til både dusj og servantskap. På den ande veggen WC og håndkletørkere. På grunn av vinduspartiet måtte hun legge de opprinnelige planene om et dusjhjørne på hylla. Det ble noen dager med intensiv tegning før hun til slutt fant løsningen med en fast dusjvegg som deler av rom og dusjsone. 

Flere planløsninger

Innred med personlige valg

I et lite bad vil man gjerne få plass til så mye som mulig – overflaten er jo litt begrenset. Resultatet kan fort bli trangt og føles innestengt. Sanna tenkte helt omvendt. For henne var det viktigere med et attraktivt og personlig bad enn å få plass til absolutt alt. I stedet for et tradisjonelt speilskap over servantskapet falt valget på et ovalt speil med belysning bak kanten som hun visste kom til å gjøre mye for stemningen i rommet. Til dette et mindre, men romslig servantskap i en jordfarget nyanse; Earth NCS S 5005-Y20R. Servantskapet har sensorstyrt belysning i øvre skuff og under servantskapet som tilvalg.

Møbelserien VISKAN

Dusjglass med retrofølelse

Å få til den rette retrofølelsen var viktig, så da Sanna oppdaget dusjveggen Edge med det riflede glasset Sway, ble det virkelig prikken over i’en. At den faste dusjveggen går fra gulv til tak gir en illusjon av at rommet er høyere enn det egentlig er, noe som var et stort pluss for Sanna.

- Jeg elsker dusjglasset, både å se og ta på det! Det gir en så luksuriøs følelse til rommet og føles retro, men samtidig moderne. Dessuten gir det litt privatliv når man dusjer, noe som er et stort pluss.

Dusjserie Edge

Håndkletørkeren Line er stilig og plasseffektiv. Den bruker dessuten lite strøm og holder håndklærne varme og behagelige. Line bruker kun 29 W.

I stedet for å ha flaskene stående på gulvet gikk Sanna for en stilren dusjhylle. Hyllen har avrenningshull i bunnen. BOX

Dusjnalen er dusjglassets beste venn. Og at den i tillegg er stilig er et stort pluss, ikke sant? T er produsert i silikon med kjerne av stål. Dusjnalen T

Materialer og produkter

Gulv Signorino Neutral Terrazzo EM-1031 / Vegger Beige Cloth Tadelakt / Servantskap Viskan Solid 50 i Accent Earth / Dusjvegg Edge 20 Plus Onyx med glass Sway / Dusjoppbevaring Box / Håndkletørkere Line / Speil Slot / Takdusj Steel Pleasure 2 / Servantbatteri Steel Voyage / Pall Arbror Side Table


Relaterte sider

VISKAN Solid 50 i Forest (NCS S S 5005-G50Y) med speil SLOT. Dusjhjørne LINC Angel Flex.

Guide: Små bad

Våre 10 beste tips for deg som skal planlegge og innrede et lite bad.

Se mer
Air Wood Unlimited med speil LOOX 110. Dusjhjørne EDGE 12 med takdusjsett PLEASURE 2.

Concrete House

Velkommen for en kikk i Cecilia og Martins baderom i den pittoreske fiskerlandsbyen på Österlen.

Se mer

Baderomsplanlegging

Når du skal planlegge baderommet, gjelder det å finne de gode løsningene. Her har vi samlet guider, tips og sjekklister som vi håper du kan ha nytte og glede av i baderomsplanleggingen din.  

Se mer