Rikards og Ulrikas paradis: Luksusbaderom på odden

Aller ytterst på en odde i Stockholms skjærgård – vakkert omkranset av furutrær – finner vi Rikards og Ulrikas paradis – et arkitektonisk mesterverk med liggende svart panel og herlige lysinnslipp. Langt fra byens larm og med naturen nært på lever familien et godt liv der holdbarhet og respekt for omverdenen gjenspeiles i detaljene. Velkommen inn i dette drømmebaderommet og til å høre på Rikard når han forteller hvordan japanske baderomsidealer møter svenske, og der vi utforsker hva som egentlig menes med luksus.

Huset smelter så godt inn i omgivelsene at det kan være vanskelig å se fra sjøen. Sett fra den andre siden av odden blir utsikten helt annerledes, og huset får utfolde seg i all sin prakt.

Ett med naturen

Paret ville skape et moderne skandinavisk baderom med japanske innslag. Trepanelet var bestemt fra start og så lot de de 90x90 cm store platene følge med inn i dusjen og opp på veggen. Platene bryter fint mot trepanelet og gir en skikkelig luksusfølelse. Dette sammen med eikefinéren på møblene ble også en måte og gi varme til rommet, som bader i det kalde nordiske lyset fra morgen til kveld.

- Vårt mål var å ha dusj og spa i ett med naturen utenfor, sier Rikard. Og ut fra det målet tok baderommet form. Vi bestemte oss for å bruke tid og ikke stresse slik at detaljene skulle føles helt riktig.

Skjønnhet i det enkle

Sittebadekaret i tre bidrar til den japanske følelsen og likeså trepanelet. Og akkurat som i den japanske kulturen ligger fokus på å se det vakre i det enkle. Å senke ned selve møbeldelen er akkurat en slik detalj. De vakre og samtidig funksjonelle håndkletørkerne Bow med stemningsfull belysning er en annen. Ved å plassere dem på akkurat passe avstand fra dusj og badekar har familien alltid et varmt håndkle for hånden.

Håndkletørkeren Bow

Dusjen i sentrum

Alle vinduer i huset går fra gulv til tak, og paret ville at dusjen skulle følge samme prinsipp for en tydelig og rød tråd.

- Hos INR fant vi Arc 43 Original i 8 mm glass, som vi ville framheve ved å plassere den midt i rommet. Det er dessuten ganske så deilig å kunne dusje sammen, sier Rikard. Utsikten over skjærgården er en bonus.

Arc Original

Vårt mål var å ha dusj og spa i ett med naturen utenfor. Og ut fra det tok baderommet sakte form. Vi bestemt oss for å ikke stresse, men ville heller at alle detaljene skulle føles helt riktig.

Harmoni i kontraster

Å bryte av tre med betong eller omvendt fungerer aldeles utmerket og gir en harmoni mellom kontrastene varmt og kaldt som øyet liker. Hvilke kontraster vil du utforske; varmt vs kaldt, mykt vs hardt, lyst vs mørkt?

Til servantskapene i INRs møbelserie Grand er det mange fine alternativer både når det gjelder utførelsen på skuffefronter og dører, farger og benkeplater. Her ser vi Grand Solid 100 i Nordic Oak med benkeplaten Raw Concrete i kvartskompositt som er både holdbar og enkel å vedlikeholde.

Grand Solid

Å bryte av tre med betong eller omvendt fungerer utmerket. En harmoni mellom varmt og kaldt som øyet liker. Til våre baderomsmøbler finnes det mange valg og muligheter for deg som vil skape noe helt eget.

Sustainable luxury

Vad betyr luksus for deg? Om vi ser bort fra hva ordet betyr helt objektivt, det vil si produkter og materialer av høy kvalitet og som kanskje er skapt av velrenommerte designere, så har vi selvfølgelig også din personlige subjektive oppfatning av luksus. Er det luksus for deg å tasse ut av sengen og la dusjens varme stråler vekke deg og gjøre deg klar for en ny dag? Eller er det å kunne dusje i måneskinn? Kanskje er luksus for deg å vite at den investeringen du akkurat har gjort kommer til å stå seg i mange år framover og krever minimal anstrengelse for å holde seg pen og fresh?

For oss på INR er luksus en blanding av alt dette, og vårt mål er å skape vakker baderomsinnredning i høy kvalitet som både er funksjonell og med en uvanlig lang garantitid på hele 15 år.

Baderomsmøbler

Materialer og produkter

Servantskap Grand Solid 100 med Level benkeplate Raw Concrete/ Høyskap Grand Solid 40 / Servantbatteri Vola / Speil Touch 100 / Håndkletørkere Bow / Dusjvegg Arc 43 Original / Badekar Geo – William Garvey / Blandebatteri badekar FS1 – Vola / Fliser 90x90 Cemento Mid Grey Matte – Mandarin Stone /
Flis bak speilet Oska Linen Matte – Mandarin Stone / Trepanel med vannavvisende overflatebehandling


Relaterte sider

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer
baderom trender 2024

Baderoms­trender

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer