badrumstrend urban elegance

Urban Elegance

Baderomstrend 2023

En polert og luksuriøs baderomstrend som forfører med spennende mønstre og taktile materialerterialer

Urban Elegance er en forfining av den industrielle trenden vi har sett i noen år nå. Trenden har gradvis blitt mindre skarp i kontrastene og i 2023 og framover vil vi se et utsøkt spekter av dempede farger i turkis, blått, grønt og beige sammen med grått, svart og forførende metalliske overflater. Urban Elegance er en trend for deg som lever den urbane livsstilen og er ute etter et luksuriøst hotellpreg med en maskulin, elegant holdning og som har en forkjærlighet for det kunstige. Fokus på taktile materialer og fliser som legges i kantede mønstre – en pen kontrast til øvrig innredning som tar alle mulige geometriske former.

Dempet fargeskala uten for mye kontrast

Fargeskalaen går i dempede blå, turkise og grønne farger med toner av grått og beige som base, fra lyst til mørkt. Svart er fremdeles med, men i noe mindre omfang enn før. Vi ser etter de fine overgangene uten altfor mye kontrast mellom fargene. La gjerne en enkelt gjenstand skille seg ut med sin metallfinish, for eksempel en lampe eller servantkran.

Klassisk virrvarr. Marmor i turkise toner, gull og svart.

Metalliske overflater

Gjenstander med metalloverflate blir karakteristiske statement-gjenstander. Mattsvarte finisher er fremdeles i bildet, men bryt gjerne av med et blandebatteri i rustfritt stål som gir den rette følelsen av stil, kvalitet og glans. En lampe i skinnende eller børstet gull eller bronse piffer også opp den ellers dempede fargeskalaen. Speil spiller også en viktig rolle og hjelper til å reflektere lys og skape dramatikk.

Unleashed

Svale, dempede nyanser av blått og turkis gir en sofistikert følelse.

Servantskap Grand Grip 140 i Black Oak med speil Touch 140. Grønn marmor fra Italia; Verde Intenso. Foto: Mats Lind.

Perfeksjon og dramatikk

Følelsen i Urban Elegance er holdning og stil. Vi streber etter perfeksjon i både store og små detaljer. Formen og de grafiske detaljene blir nesten viktigere enn hvilken farge gjenstanden har. Stilen er maskulin og dramatisk – skapt for å imponere seeren.

Detalj på håndkletørkeren Bow som har vunnet en Red Dot Award.

Dramatisk dusjdesign: Edge 20 Plus med glasset Sway.

Håndkletørkeren Bow i helsvart.

Funksjoner og materialer med maskulin touch

Den tekniske funksjonen er viktig. Vi ønsker å kunne kontrollere mest mulig og tilpasse ting etter våre egne behov. Speil og innredning med sensorstyrt belysning er en funksjon det blir vanskelig å leve uten.

Materialene har en tydelig maskulin touch. Rå betong, stein og marmor med alle sine farger og mønstre. Sats på materialer med en taktil følelse som overrasker og forfører. Flisene legges i geometriske mønstre med rette vinkler – som en kontrast til innredningen som gjerne har myke former.

Det nye speilskapet Circ imponerer og forfører.

S T R Å L E N D E   I N N O V A S J O N E R

Intelligente funksjoner som får baderommet ditt til å utstråle wow

Følg lyset

Sjekkliste Urban Elegance

✓ Kontinental hotellfølelse

✓ Dramatikk og perfeksjon

✓ Dempede nyanser i turkis, blått og grønt

✓ Beige og grått som base med innslag av svart

✓ Taktile materialer: stein, marmor, riflet glass og massivt tre

✓ Metalliske overflater og finisher

✓ Statement-gjenstander

✓ Innovativ teknikk

✓ Fliser med kantede geometriske mønstre

Klassisk virrvarr. Marmor i turkise toner, gull og svart.


Relaterte sider

Inspirasjon

Hjemme hos

Hvordan ser det egentlig ut hjemme hos kjendisbarbereren Peter Mannerstål eller Metromodes egen stylingproff Evelina? Se og la deg inspirere av hvordan andre mer eller mindre kjente personer har innredet sine baderom.

Se mer

Inspirasjon

Baderoms­trender 2023

Baderomstrendene i 2023 går i tre retninger: Soft Simplicity, Green Spirit og Urban Elegance. Hvilken av disse baderomstrendene appellerer mest til deg?

Se mer

Inspirasjon

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer