Kvalitet

Baderomsinnredning som holder år ut og år inn

En nøye utvalgt baderomsinnredning av utmerket kvalitet betyr trygghet på lengre sikt – for at baderommet skal holde seg pent i mange år, men også for miljøet og kommende generasjoners mulighet til å glede seg over skog, sjø og mark. Vi jobber med kontinuerlig testede og nøye utvalgte miljøtilpassede materialer for lang holdbarhet. Her kan du lese om noen av de vanligste materialene og om vårt miljøarbeid.

Våre vanligste materialer

Tre

Vi klarlakkerer tremøblene for å få frem treets naturlige farge. Tre modnes over tid og får sin endelige farge etter et års tid. Det vil alltid forekomme naturlige fargevariasjoner. Det er det som gir møblene karakter.

Alle delene på våre møbler males eller lakkeres i flere lag før de monteres. Dette for å forsegle skjøter og dermed hindre vanninntrenging i så stor grad som mulig.

Temperatur og fuktighet påvirker hvordan treet krymper og sveller. Derfor kan det hende at dører, skuffer og fronter varierer i tilpasningen, og du bør derfor regelmessig justere skruer og beslag, noe som er uunngåelig på treprodukter.

Porselen

Porselen er et naturmateriale av leire, feltspat og kvarts som er blandet og støpt og former. De endelige konturene settes alltid for hånd. Det er grunnen til at overflaten ikke blir helt slett og at kantene ikke blir helt snorrette. Det gir servanten en følelse av levende håndverk.

Glass

Til alle våre dusjvegger brukes termisk herdet sikkerhetsglass. Glasse skjæres til ønsket størrelse før det lages hull eller uttak til f.eks. håndtak eller beslag. Deretter slipes hjørner og kanter. Glasset går så gjennom herdeprosessen og får sin styrke ved at det varmes opp til ca. 650 °C eller mer – avhengig av glassets tykkelse – slik at det blir mykt og fritt for spenninger. Deretter kjøles det raskt ned slik at det oppstår trykkspenninger i overflatesjiktet og strekkspenninger i midten. 

Herdingen gjør at glasset tåler belastninger betydelig bedre enn vanlig glass, men gjør det ikke unkuselig. Hvis det herdede sikkerhetsglasset skulle gå i stykker, dannes det butte biter i stedet for kvasse skår, noe som er en trygghet.

FIRE VEIER TIL SIKRERE GLASS

Testet iht. EU-normer

Glass i dusjvegger/-dører skal ifølge BBR (Boverkets Byggregler) beskytte mot kuttskader og ha en stabilitet iht. SS-EN 14428, som betyr at glassene er testet og klassifisert iht. regulerte EU-normer. Derfor skal glass til dusjrom være herdet eller laminert.

Fasede kanter og kontroll av hvert glass

For å beskytte de svakeste og mest utsatte delene på et glass, er alle våre dusjglass er bestilt med slipte eller fasede kanter og såkalte støttehjørner for å øke kantenes slagbestandighet og dermed dusjglassets totale fasthet. For å sikre at alle glass som forlater fabrikken er prikkfrie, undersøkes hvert enkelt glass grundig når vi lager det til hver unike kundeordre i produksjonen, når vi limer dem i profiler og før vi lukker esken og klargjør emballasjen for utlevering.

Trygghet med CE-merking

Alle INR-dusjer er CE-merket for økt trygghet, noe som innebærer en grundig kontroll av knuseegenskapene og holdfastheten ved kraftige støt. Disse kontrollene av så vel konstruksjon som dokumentasjon gjøres på oppdrag av oss i INR av en tredjepart, Statens Provningsanstalt, noe som gir en ekstra trygghet.

Trygg montering

Vi arbeider kontinuerlig med å lære opp B2B-kunder i både produktegenskaper og montering. Vi anbefaler, både deg som privatperson og fagfolk, å følge den aktuelle monteringsveiledningen da den viser alle momenter i anbefalt rekkefølge. Den oppdateres dessuten kontinuerlig iht. produktutviklingen. Les mer om våre råd for trygg montering.

Andre har også sett på

Om INR

Svanemerket baderomsinnredning

Svanemerket baderomsinnredning siden 2008. I dag er ca 80 % av det vi produserer Svanemerket. 

Les mer

Support

Vedlikehold av bad

Finn ut hvordan du på best mulig måte tar vare på din baderomsinnredning fra INR.

Les mer

Support

Garanti

Takket være vår lange erfaring med god kontroll gjennom hele produksjonskjeden kan vi også gi lange produktgarantier

Les mer