INR Møbelstandard

Slik skapte vi neste generasjons baderomsinnredning

Hva kan man egentlig forvente av en baderomsinnredning? For deg som skal renovere eller innrede badet for første gang kan nok spørsmålet høres litt merkelig ut. ”Selvfølgelig skal det holde i mange år – jeg investerer jo så mye i dette prosjektet”, tenker du kanskje. Følg oss på reisen fram til ”INR Møbelstandard” – vår egen standard for baderomsinnredning i våtrom, med krav langt forbi dagens bransjestandarder.

Baderommet – hjemmets
mest utsatte miljø

På INRs kvalitetsavdeling er baderommet synonymt med ”hjemmets mest utsatte miljø”, delvis fordi det brukes så utrolig mye og delvis fordi fuktnivåene slår nivåene i hjemmets øvrige rom med glans. Innredningen må derfor kunne tåle betydelig mer enn tv-benken i stuen eller til og med kjøkkenskuffene.

Dessverre er det mer regel enn unntak at dagens baderomsmøbler tar skade på en eller annen måte allerede før garantitiden er over – ikke sjelden med fuktskader som resultat. Kanskje har akkurat du opplevd dette og er på leting etter en mer langsiktig og holdbar løsning, men vil gjerne lese deg opp på alternativene før du tar en beslutning. Det er tross alt en stor investering å renovere bad, ikke sant?

Du har kommet til rett sted.

Velkommen inn i vårt laboratorium

Som markedsledende på dusjløsninger var testing og dokumentasjon ikke noe nytt for oss, men akkurat når det gjelder møbler så vi at vi kunne gjøre mer og innså raskt at det merkelig nok ikke fantes så mye å gå ut fra når det gjelder standarder for et så utsatt rom som jo badet er.

I løpet av et knapt år jobbet våre innovatører, produktutviklere og kvalitetsspesialister på heltid med å sette seg inn i alle eksisterende bransjestandarder, føre dialog med bransjeorganisasjoner for tremøbler og treleverandører samt klargjøre og forberede for de kanskje mest omfattende tester av baderomsinnredning som noen gang har blitt gjort.

Vi var fast bestemte på å komme til bunns i bransjens nåværende kvalitetsproblem, forhåpentligvis med det endelige målet å kunne lage og levere et helt nytt kvalitetsnivå innen baderomsmøbler; Neste generasjons baderomsinnredning.

Her ser vi en del av en front fra vårt nye sortiment med TX Top Extreme™, som har ligget nedsenket i vann i flere dager.

Fukttest

Nedenfra og opp: Fuktbestandig MDF, vanlig MDF, fuktbestandig sponplate, vanlig sponplate.

Spørsmål: Spiller tretypen noen rolle?

I laboratoriet vårt i Malmø – INR Lab – lot vi trekomponenter fra samtlige av markedets vanligste baderomsmerker (inklusive våre egne eksisterende) ligge i vannbad slik at vi kunne sjekke hvor godt de tålte fukt. Med jevne mellomrom målte vi fuktskadenivåene og kunne konstatere at samtlige svellet; Uansett fabrikat og uansett om komponentet ble sagt å være ”fuktbestandig” eller ikke. Vi kunne dermed konstatere at fuktresistensen ikke ligger i treverket, men i overflatebehandlingen – dvs lakken – noe som førte oss videre i prosessen og jakten på den perfekte lakken.

Svaret er nei.

INR Møbelstandard

Siden det ikke finnes noen offisiell standard for møbler i våtrom, bestemte vi oss for å lage en – med langt strengere krav enn de som i dag brukes og som egentlig er ment for kjøkkeninnredning.

På grafene ved siden av ser du en sammenfatning av testene vi har utført for fukt og slitasje/påvirkning samt hvordan ulike typer fronter presterte.

Se film om nye standarden

Filmen er på svensk

VINNEREN: TX Top Extreme™

Etter åtte måneder fant vi den lakken som viste seg å være helt overlegen alle de andre med en resistens mot fukt som er minst tre ganger de normale. Resultatet ble så bra at vi kunne avbryte testene i og med at vi ikke så noen som helst form for slitasje som kunne tilsvare 15 års slitasje i baderommet.

Vi kaller den TX Top Extreme™, vår egen nye, fløyelsmyke og ekstremt slitesterke møbellakk, som tåler både fukt og daglig slitasje i dag, i morgen og i de neste 15 årene – minst. Dette er langt utover garantitiden på 15 år – og selv med et vått håndkle mot skuffefronten eller en skvett rødvin på lørdagskvelden.

Samtlige INR baderomsmøbler – med unntak av Kilen – spraylakkeres med tre lag TX Top Extreme™, noe som gir en innkapslet overflate uten skjøter hvor fukt ellers lett kan trenge inn og skape problemer.

Mer om TX Top Extreme™

Andre har også sett på

Design

Baderomsmøbler

Baderomsmøbler i nordisk design med TX Top Extreme™ – markedets mest motstandsdyktige overflatebehandling – på lengste garanti.

Se mer

Om INR

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer

Om INR

TX Top Extreme™

TX Top Extreme™-behandlingen er inkludert i prisen når du kjøper et av våre servantskap, speilskap, speil eller veggskap/høyskap fra 2019.

Se mer