VEDLIKEHOLDSRÅD BLANDEBATTERI

Vedlikehold av blandebatteri

Klikk her for en utskriftsvennlig versjon av våre vedlikeholdsråd.

Utvendige metallflater

Vi anbefaler at du gjør det til en rutine å tørke av blandebatteriet ofte, så holder det seg som nytt lenge. Da får ikke såpe- og kalkrester feste så lett, og du slipper å bruke midler som ikke er miljøvennlige. Ved ukesrengjøring anbefaler vi at du bruker en myk klut og en mild såpeløsning eller et annet flytende, pH-nøytralt rengjøringsmiddel. Skyll deretter med rent vann, og tørk av med en myk, tørr klut.

Forebygg kalkevleiringer

For å unngå at kalken får feste, kan du med jevne mellomrom dra tommelen over gummidetaljene på dusjmunnstykket eller taksilen. For å fjerne skitt, kalk og avleiringer som har fått feste, må du bruke dertil egnede rengjøringsmidler og lese anvisningene nøye. Også husholdningseddik (maks. 12 %) er effektivt mot kalkflekker. Gni inn, la virke, skyll av med rent vann og tørk tørt med en myk klut eller et frottéhåndkle. Du kan også avkalke dusjmunnstykket eller hele taksilen ved å legge dem en stund i eddikbad.

Velg regjøringsmiddel med omhu

Unngå harde skuresvamper og rengjøringsmidler med slipemidler siden disse kan forårsake permanente skader på overflaten. Bruk heller aldri sure, klorholdige eller alkoholholdige rengjøringsmidler som også kan gi stygge flekker og skade overflaten. Hvis du bruker disse ved blandebatteriet, må du sørge for å beskytte den mot sprut. Unngå også å spray rengjøringsmiddel direkte på blandebatteriet, siden det finnes risiko for at deler inne i dette kan ta skade. Bruk kun silikonfett hvis du mot formodning skulle måtte smøre noen del av blandebatteriet.

Unngå frostfare

Blandebatteriet må ikke oppbevares i rom med frostfare, da vannrester i blandebatteriet kan fryse.

Andre har også sett på

Support

Vedlikehold av bad

Finn ut hvordan du på best mulig måte tar vare på din baderomsinnredning fra INR.

Se mer

Om INR

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer