Slik tar du vare på og rengjør blandebatteriet ditt

Gjør det til en del av din daglige rutine å tørke av blandebatteriet ditt, så holder det seg som nytt og det blir vanskeligere for kalk og smuss å få feste. Klikk her for en samlet oversikt over alle våre vedlikeholdsråd i utskriftsvennlig format.

Utvendige metallflater

Vi anbefaler at du gjør det til en rutine å tørke av blandebatteriet ofte, så holder det seg som nytt lenge. Da får ikke såpe- og kalkrester så lett feste, og du slipper å bruke midler som ikke er miljøvennlige. Ved ukentlig rengjøring anbefaler vi at du bruker en myk klut og en mild såpeløsning eller et annet flytende, pH-nøytralt rengjøringsmiddel. Skyll deretter med rent vann, og tørk av med en myk, tørr klut.

Avkalkning og rengjøring

For å unngå at kalk får feste, gjør det til en god vane å gni over gummidetaljene i hånddusjen eller takdusjen med tommelen med jevne mellomrom. Da løsner de fleste kalkavleiringene automatisk når du dusjer. Vi anbefaler også regelmessig avkalkning for å hindre at gummidetaljene tettes til og med tiden går i stykker pga overtrykk. Bruk husholdningseddik (maks 12 %). Gni inn, la det virke, skyll av med rent vann og tørk tørt med en myk klut eller frottéhåndkle. Du kan også avkalke hånddusjen eller hele takdusjen ved å legge dem en stund i eddikbad.

Velg rengjøringsmiddel med omhu

Unngå harde skuresvamper og rengjøringsmidler med slipemidler siden disse kan forårsake permanente skader på overflaten. Bruk heller aldri sure, klorholdige eller alkoholholdige rengjøringsmidler som også kan gi stygge flekker og skade overflaten. Hvis du bruker dette i nærheten av blandebatteriet, må du sørge for å beskytte det mot sprut. Unngå også å spraye rengjøringsmiddel direkte på blandebatteriet, siden det kan være risiko for at innvendige deler kan bli skadet. Bruk kun silikonfett hvis du mot formodning skulle måtte smøre en eller flere deler av blandebatteriet.

Unngå frostfare

Ikke la blandebatteriet transporteres eller overvintre på steder hvor det er fare for frost fordi  vannrester i blandebatteriet kan fryse.


Relaterte sider

Materialer og utførelser

Vi arbeider kun med de beste natur- og komposittmaterialene. Her kan du lese om våre materialer og utførelser.

Se mer
GRAND Walnot™.

Vedlikeholdsråd

Her finner du våre vedlikeholdsråd for baderomsmøbler, dusjvegger, håndkletørkere, blandebatterier og dusjoppbevaring.

Se mer

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer