litet badrum

VEDLIKEHOLDSRÅD BLANDEBATTERI

Vedlikehold av blandebatteri

Klikk her for en utskriftsvennlig versjon av våre vedlikeholdsråd.

Utvendige metallflater

Vi anbefaler at du gjør det til en rutine å tørke av blandebatteriet ofte, så holder det seg som nytt lenge. Da får ikke såpe- og kalkrester feste så lett, og du slipper å bruke midler som ikke er miljøvennlige. Ved ukesrengjøring anbefaler vi at du bruker en myk klut og en mild såpeløsning eller et annet flytende, pH-nøytralt rengjøringsmiddel. Skyll deretter med rent vann, og tørk av med en myk, tørr klut.

Avkalkning og rengjøring

For å unngå at kalken får feste, gjør det til en god vane å gni over gummidetaljene i hånddusjen eller takdusjen med tommelen med jevne mellomrom. Da løsner de fleste kalkavleiringene automatisk når du dusjer.
Vi anbefaler også regelmessig avkalkning for å hindre at gummidetaljene tettes til og med tiden går i stykker pga overtrykk. Bruk husholdningseddik (maks 12 %). Gni inn, la det virke, skyll av med rent vann og tørk tørt med en myk klut eller frottéhåndkle. Du kan også avkalke hånddusjen eller hele takdusjen ved å legge dem en stund i eddikbad.

Velg regjøringsmiddel med omhu

Unngå harde skuresvamper og rengjøringsmidler med slipemidler siden disse kan forårsake permanente skader på overflaten. Bruk heller aldri sure, klorholdige eller alkoholholdige rengjøringsmidler som også kan gi stygge flekker og skade overflaten. Hvis du bruker disse ved blandebatteriet, må du sørge for å beskytte den mot sprut. Unngå også å spray rengjøringsmiddel direkte på blandebatteriet, siden det finnes risiko for at deler inne i dette kan ta skade. Bruk kun silikonfett hvis du mot formodning skulle måtte smøre noen del av blandebatteriet.

Unngå frostfare

Blandebatteriet må ikke oppbevares i rom med frostfare, da vannrester i blandebatteriet kan fryse.

Relaterte sider

Support

Vedlikehold

Finn ut hvordan du på best mulig måte tar vare på din baderomsinnredning fra INR.

Se mer

Om INR

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer