trender og inspirasjon for bad

Inspirasjon og trender for skandinaviske bad

En samling av våre fineste bad fra hjem over hele Norden. Moderne retro eller nedtonet og monokrom – la deg inspirere av nye trender og smarte ideer for både store og små bad.

bad inspirasjon morkt tre

Skandinavisk bad med mørkt tre

Roen hersker i parets bad. Her er et eksempel på et harmonisk bad for to med fokus på funksjon og ekte materialer.

Se reportasjen

inspirasjon-dusjvegg-2024

Et bad med skråtak i Århus

I øverste etasje i huset fra århundreskiftet finner vi et stor bad som har gjennomgått en fantastisk forvandling fra loftsbod til en oase for nytelse.

Se reportasjen

baderomsinspirasjon gratt svart

Baderomsinspirasjon i grått og svart

Det å blande toner av grått, hvitt og svart på badet blir sjelden feil. Legg til rustfritt stål og fliser med struktur, så har du har et luksuriøst bad som aldri går av moten.

Bad i grått og svart

inspirasjon monokromt bad

Monokrome bad

I den monokrome interiørstilen – som for øyeblikket er moderne i nøytral fargeskala – tar du utgangspunkt i en minimalistisk base med flere toner eller nyanser av sand, hvitt eller grått.

La deg inspirere

inspirasjon hvite bad

Inspirasjon hvite bad

I denne reportasjen fokuserer vi på smarte og slitesterke løsninger som hjelper deg å skape drømmefamiliebadet.

Se reportasjen

Bad i moderne retro

Med beige som base går fargene i fyldige grønntoner og brunt med innslag av oransje og blekgult eller grønt. En trend for deg som ønsker å skape at koselig hjem i moderne 70-tallsstill.

La deg inspirere

bad ton i ton

Bad med bevisste valg på en liten flate

Her kombineres ekte og bærekraftige materialer med personlige loppemarkedfunn som gjerne forteller sin egen historie.

Se reportasjen

baderomsinspirasjon dusj kalkstein

Dusjer til bad

Nordens bredeste utvalg av dusjvegger i fem serier – produsert i Sverige med 15 års garanti.

Dusjserier

Baderomsinnredning i NCS

Sterke farger topper også interiørtrendene. La deg inspirere av fargevalgene i årets baderomstrender .

La deg inspirere

Skandinavisk maksimalisme

En leken og glad trend med utgangspunkt i skandinavisk design. Her trives nytt og gammelt side om side med sterke blå eller røde innslag.

La deg inspirere

Våger du å tenke utenfor den hvite boksen?

La deg inspirere av fargevalgene i årets baderomstrender og åpne døren til baderomsinnredning i NCS!

La deg inspirere

dusjvegg med rillet glass

Baderomstrender 2024

Våre designere har utpekt tre sterke baderomstrender som vil gjøre seg gjeldende i det skandinaviske hjemmet i 2024. Hvilken trend liker du best?

Se trendene

Hjemme hos

Dagen begynner og slutter på badet og det er jo faktisk der mange av livets viktigste forberedelser skjer. Her tar vi et stort steg inn i hverdagen til våre kunder.

La deg inspirere

inspirasjon bad med dusjvegg

Et bad inspirert av Japan i Uppsala

Hjemme hos Elinne er det en behagelig stillhet som gjerne oppstår når alt henger sammen: farger, materialer og gjenstander.

Se reportasjen

Hjemme hos interiørprofilen

Vi besøker stylisten Emelie Sundberg som valgte å tilpasse badet til familiens behov i stedet for en totalrenovering.

Les reportasjen

Spektakulært bad på Gotland

Vi besøker Ebbe og Ida i villaen med inspirasjon fra den klassiske gotlandske låven.

Les reportasjen


Relaterte sider

baderom trender 2024

Baderoms­trender

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer

Baderomsmøbler

Baderomsmøbler i nordisk design med TX Top Extreme™ – markedets mest motstandsdyktige overflatebehandling – på lengste garanti.

Se mer

Tenk slik når du søker inspirasjon til bad

I Norden pusser vi opp og innreder bad i snitt to ganger i løpet av livet. Tilgang til relevant inspirasjon til bad og smarte idéer, trender og tips blir derfor veldig viktig. En baderomsrenovering pågår ofte opptil et halvt år fra idé til ferdig bad. Fasen der vi innhenter baderomsinspirasjon er viktig både for å skaffe kunnskap og finne de beste løsningene, men også for å gi energi og lyst til å ta seg til neste steg.

Og en ting er sikkert: Jo mer innsats du legger i å skaffe baderomsinspirasjon tidlig i prosessen, jo bedre blir sluttresultatet. Så dvel i inspirasjonsfasen, nyt vakre bilder av bad med inspirasjon til små bad og store bad og vurder alle muligheter før du går videre.

Finn inspirasjon i bilder av bad

Ta deg god tid til å utforske utvalget av bilder av bad på Pinterest, i sosiale medier og i interiørmagasiner. Lag gjerne et moodboard og la det nye badet ditt ta form på papir eller digitalt før du går altfor langt videre i øvrig planlegging. Hos oss kan du også finne inspirasjon i form av baderomsbilder - skapt for enhver smak, til både store og små bad.

Skal du følge trendene eller din indre inspirasjon?

Et vanlig spørsmål er «Skal jeg innrede badet mitt moderne, klassisk stilrent eller sånn som jeg egentlig vil ha det»? Undersøkelser viser at mange i dag renoverer og innreder badet for at det skal løfte hjemmets verdi. Det er ikke noe feil i det, men hvis du ikke planlegger å selge i nær fremtid bør du innrede badet i en stil og med en følelse som passer deg og som du trives med. Blir du glad når du møter et solgult servantskap på badet om morgenen, ja, så har du svaret. Følg din indre stemme!

Men for deg som virkelig vil gå all in med de aktuelle baderomstrendene og søker baderomsinspirasjon med fokus på det siste innen baderomsinnredning, finnes det selvfølgelig uendelige muligheter. På de store interiørmessene i for eksempel i Italia kan vi hvert år nyte spennende og stilige fliser og innovative produkter som senere gjenspeiles på det nordiske markedet og i baderomsbutikkenes utvalg. Men det tar ofte flere år før vi ser disse tøffe trendene på det nordiske markedet og da ofte med en skandinavisk touch.

Inspirasjon til vakre bad

Hva man legger i vakre bad er selvfølgelig subjektivt, men oftest finnes det noen fellesnevnere. Som skandinav og nordboer pleier vi å foretrekke baderomsinnredning i stilren og enkel design uten altfor mange unødvendige detaljer. Vi pleier også å søke inspirasjon til bad som fokuserer på lysinnslipp og rene overflater, noe som i manges øyne er synonymt med et pent bad. I senere tid har innslag av tre vært veldig populært på badet. En viktig ting å tenke på er å velge materialer som tåler det fuktige miljøet på badet.

Hvite bad inspirerer alltid

Å innrede baderom med hvite fliser og hvite baderomsmøbler er alltid populært, og mange søker inspirasjon til nettopp hvite baderom. Hvite baderomsmøbler føles alltid freshe og passer til alle farger og typer fliser. For at uttrykket ikke skal bli for sterilt kan du gjerne pynte med grønne planter på badet, håndklær i herlige farger og selvfølgelig god belysning.

Inspirasjon til svarte bad

I motsetning til det alltid populære hvite badet ser vi svarte bad, som det blir stadig vanligere å søke inspirasjon til og ønske om å innrede med svarte detaljer på dusjvegg, blandebatteri og baderomsoppbevaring. Det du bør tenke på når du skal innrede et bad med svarte detaljer, er å fokusere ekstra på belysning. Å investere i kraner og dusjvegger i stilige utførelser og metaller kan løfte følelsen i det svarte badet betydelig.

Kom deg videre med badet ditt

For å hjelpe deg videre med baderomsprosjektet ditt har vi laget Sjekklisten ved baderomsrenovering. Her hos oss finner du inspirasjon, tips og idéer når du skal renovere bad.

Hvordan er trenden innen inspirasjon til bad?

Hva som trender innen inspirasjon til bad er i mange tilfeller et smaksspørsmål, men vi ser noen generelle tendenser i 2024. Naturnære farger i varme toner gir et herlig og harmonisk uttrykk i baderommet. Likeså tre av ulike slag - både på innredningen og vegger/gulv. På blandebatterier og håndkletørkere er det moderne å velge børstede utførelser i varme farger: brushed bronze, brushed brass og stainless.

Hvor kan jeg finne inspirasjon til bad?

Du finner mye inspirasjon til bad ved å gjøre et enkelt søk online. Da kan du få et generelt inntrykk av hva som finnes på markedet. Ved å besøke produsentenes hjemmesider kan du snevre inn utvalget og enklere ta en beslutning. Besøk gjerne et par baderomsbutikker for å oppleve innredning og fliser i virkeligheten.

Hvor kan jeg se bilder av bad og få inspirasjon?

I interiørblader for bad kan du få et godt bilde av hva som gjelder på badet akkurat nå. Ved å besøke produsentenes hjemmesider kan du også finne mange bilder av bad i ulike stiler og få inspirasjon. Lagre gjerne bilder som du liker og lag et moodboard på for eksempel Pinterest. Det er en smart og morsom måte å se hvordan ulike materialer og produkter passer sammen.