Skandinaviske bad inspirert av Japan

Når vi kommer hjem til Elinne og Alfred, blir vi slått av hvor stille og rolig det er. Det er den typen behagelig stillhet som gjerne oppstår når alt henger sammen: farger, materialer og gjenstander. Her får vi vite mer om visjonen bak hjemmet og hvor Elinne henter inspirasjonen fra når hun innreder. 

Elinne med datteren Juni.

Kjøkken fra Nordiska Kök.

Fortell litt mer om huset deres. Hvordan begynte det hele?

«Da vi fikk vårt første barn, begynte tankene om å bygge vårt eget hus å bli stadig sterkere. Vi kom i kontakt med et byggefirma som bygger arkitekttegnede låvehus og vi begynte raskt å skissere en plantegning. Etter å ha lett i flere år fant vi til slutt drømmetomten og kunne endelig gå videre med drømmehuset vårt. Våren 2023 flyttet vi inn og vi føler virkelig at vi har funnet hjem.»

Huset er tegnet og bygget av Naturliga Hus.

Hvordan vil du beskrive interiørstilen din?

"Skandinavisk og minimalistisk. Jeg finner mye inspirasjon hjemme farmoren min, som har bodd i Japan mesteparten av sitt voksne liv. Hun blander det klassisk skandinaviske med japansk håndverk i form av keramikk, kurver, vakre malerier og dempede fargetoner. Jeg prøver å skape den samme stilen, men på min egen måte."

Varme treslag og balanse mellom materialer og overflater – hardt, mykt, varmt, kaldt – er et gjennomgående tema. Sammen med håndlagde gjenstander får hjemmet sitt personlige preg.

Dusjsone som flørter med det japanske. Krakk fra Åhléns. Badekarkran fra Tapwell.

Hva var tanken bak de to badene?

"Med to små barn ville vi at badene skulle være funksjonelle, men uten å være kjedelige. Vi ønsket store arealer for hele familien samt god oppbevaring og belysning. Vi har egen inngang til Alfreds og mitt bad fra soverommet. Det er veldig luksuriøst å stå opp om morgenen, pakke seg inn i morgenkåpen og gjøre seg klar for dagen."

Det lille badet: Servantskapet Air Wood i Dark Oak med benkeplate Raw Concrete fra INR. Dusjvegg Edge med glasset Sway fra INR. Lampe fra Haven.

"Jeg tror mange synes at stilen min er for minimalistisk. Men jeg trives med det og det gir meg en indre ro. Jeg elsker å være hjemme og trenger å ha det rolig rundt meg fordi jeg har en jobb hvor jeg hele tiden må være kreativ."

Det lille badet har direkte adkomst fra soverommet. Fliser Runö Warm Grey i størrelsen 298x598 mm fra Bricmate.

Krakk fra Åhléns.

Dusjveggen Edge med glasset Sway er moderne og retro på samme tid.

Hvordan gikk selve planleggingen?

"Da planløsningen var klar, satte jeg sammen et moodboard for alle rommene i huset. Etter nesten ti år sammen er Alfred og jeg som regel enige om valgene våre, men Alfred den som oftest står for det praktiske og jeg for det estetiske. Der kan vi bli nødt til å inngå noen kompromisser, men ender ofte opp med noe bedre som begge liker."

Det store badet: Det doble servantskapet i serien Air Wood fra INR har god plass til oppbevaring for en hel familie. Speilet er spesialbestilt hos en lokal glassmester. Blandebatterier fra Grohe.

Hva tenker du om dette med kvalitet og bærekraft?

"I hele huset vårt har vi forsøkt å ta så tidløse og bærekraftige valg som mulig. Valg som vi forhåpentligvis vil være like fornøyde med i framtiden som nå. Derfor så vi etter produkter med god kvalitet og skandinavisk tidløs design. Og at jeg tror virkelig at INR lever opp til det."

Benkeplaten Raw Concrete til servantskapet Air Wood er produsert i kvartskompositt, som er et slitesterkt materiale og enkelt å holde rent.

Bak den hele fronten skjuler det seg en rominndelt innvendig skuff. Sensorstyrt belysning i skuffen og under servantskapet er et både stilig og praktisk tilvalg til Air Wood.


Relaterte sider

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer
Grand Grip 140 i Dark Oak med dusjvegg Arc 19 Original.

Parbadet

Her har vi en idé til et harmonisk bad for to med fokus på funksjon og ekte materialer.

Se mer

Hjemme hos Vibeke

Målet var et baderom hvor alle fem i familien kan oppholde seg – og trives – samtidig. Resultatet? Et rom fylt av estetikk, funksjon og masse søskenkjærlighet.

Se mer