Tips og råd når du skal planlegge bad

Det å bygge eller pusse opp bad kan være et kreativt og morsomt prosjekt, men det kan også være ganske slitsomt. Du vet at det venter et nytt og fresht bad der framme, men veien dit kan føles lang og kronglete. Og kaoset i mellomtiden kan noen ganger føles som det ikke er til å holde ut.

For å få prosjektet til å gå som forventet er det viktig å sette seg nøye inn i ting og planlegge hvert steg på forhånd – i alt fra valg av materialer og produkter til valg av håndverkere. Her har vi samlet tips og idéer som du kan ha nytte av når du planlegger badet ditt. Ta gjerne kontakt med en av våre forhandlere for å komme trygt og sikkert videre med prosjektet ditt.

Sjekkliste: Stegene fram til nytt bad

Vi pleier å dele opp baderomsreisen i fire steg. Ta en titt på dem i kortform her eller meld deg på nyhetsbrevet vårt og få hjelp fra start til slutt. 

Sjekkliste bad

Tips for små bad

Ti tips til hvordan du best utnytter plassen i små bad med uvanlig smarte baderomsmøbler og dusjløsninger laget for de aller minste badene.

Se tipsene

Lite bad: Fire planløsninger

Med utgangspunkt i samme bad på 2,25 kvadratmeter vi planlegger og innreder vi på fire ulike måter og med fokus på ulike behov. 

Planløsninger

Velg riktig dusjvegg

Hvilken type dusjløsning passer ditt bad og dine forhold best? Bruk dusjguiden vår for å komme raskere til slutten.

Dusjguiden

Belysning på badet

At baderommet ditt skal fungere like godt om natten som om dagen, det er filosofien til våre produktdesignere når de utvikler nye produkter og tenker på funksjonene deres.

Strålende innovasjoner

Skap badet ditt

I vårt enkle verktøy kan du skape baderomsinnredningen og dusjløsningen din. Ta underlaget med til en forhandler som hjelper deg videre med bestillingen. 

Kom igang og skap

Inspirasjon for lange, smale bad

Den avlange formen på rommet kan føles vanskelig å planlegge rundt, men det er faktisk gode muligheter til å skape et virkelig deilig bad. Her gir vi noen tips og eksempler på hvordan du kan tenke.

Se tipsene

Skreddersydd dusjløsning

På INR har vi designet og konstruert dusjløsninger i 35 år og vi stolte av å kunne tilby deg en helt unik løsning – laget på millimeteren til akkurat ditt bad.

Les mer


Relaterte sider

Baderomsmøbler

Baderomsmøbler i nordisk design med TX Top Extreme™ – markedets mest motstandsdyktige overflatebehandling – på lengste garanti.

Se mer

Speilskap

Med et av våre speilskap får du smart oppbevaring med en uvanlig gjennomtenkt innside. Velg mellom rektangulære eller runde speilskap med ulike utstyrsnivåer.

Se mer
Dusjvegg EDGE i Stone.

Dusjserier

Bli kjent med våre dusjer i 4 serier med ulike tykkelser på glass og med ulike valgmuligheter. De fleste av våre dusjer har kostnadsfri måltilpasning uansett serie.

Se mer
elektriska handdukstorkar

Håndkletørkere

Bli kjent med våre energieffektive elektriske håndkletørkere i to varianter, og oppdag hvordan lekker design og fine materialer kan gi både varme, lys og eleganse.

Se mer

Hvordan skal jeg planlegge badet mitt?

Ta utgangspunkt i plassen du har til rådighet og begynn så å planlegge ut fra de produktene som er viktigst for deg. Bruk gjerne digitale verktøy for å utforske alternativene. Besøk et par butikker for å se produktene i virkeligheten og få verdifulle tips av personalet. Velg håndverkere med omhu - for at forsikringen skal gjelde er det mange regler å forholde seg til når det gjelder bad.

Hvor kan jeg planlegge badet mitt i 3D?

I Møbelverkstedet og Dusjverkstedet kan du prøve ulike løsninger til badet ditt og til og med se hvordan dører og skuffer åpner og lukker seg. Lagre løsningene dine og ta med til en forhandler som hjelper deg videre.

Hva er viktig å tenke på når jeg planlegger badet mitt?

Tenk utnyttelse av plassen du har til rådighet og velg produkter og materialer av høy kvalitet. Sjekk prisen. Kvalitet koster litt mer, men varer betydelig lengre. Tenk på at badet bør vare i minst 10-15 år, så velg produkter med lang garantitid.

Hvor lang tid tar det før badet mitt er ferdig?

Alt avhenger av hvor godt du har planlagt prosjektet ditt. Bruk tid på planleggingen og lag en så detaljert prosjektplan som mulig, som du så samkjører med håndverker. Det vil du få igjen for og du vil nå sluttresultatet på raskest mulig tid - og med best resultat. Vi pleier å beregne alt fra 3 til 6 måneder fra idé til ferdig resultat.