Planlegge bad

Gode råd og tips når du skal planlegge baderom

Å planlegge og bygge eller renovere et bad kan være en fantastisk opplevelse. Men den kan også være det motsatte. Det finnes mange fallgruver – både økonomiske og praktiske – så viktigheten av å lese nøye om baderomsplanlegging og planlegge hvert steg i forveien kan ikke sies for ofte. Det er rett og slett utrolig viktig at det blir riktig – og at det gjøres riktig – i det mest utsatte rommet i hjemmet.

Det er viktig å velge materialer og produkter av høy kvalitet og med lang holdbarhet når du skal planlegge bad. Du vil helst ikke måtte bytte ut servantskapet etter et par år fordi lakken sveller. Og akkurat like viktig er det selvfølgelig å gjøre avtale med seriøse håndverkere som kan faget og som leverer dokumentasjon på at arbeidet er korrekt utført. Dokumentasjon er viktig i forhold til forsikringen hvis det skulle oppstå en lekkasje i framtiden, men også hvis eller når du skal selge boligen.

På denne siden har vi samlet artikler, inspirasjon, verktøy og sjekklister som vi tror at du vil ha nytte og glede av når du planlegger badet ditt.

Planleggingsverktøy

Planlegg og skap ditt ikoniske baderom i Møbelverkstedet og Dusjverkstedet. Skriv ut og ta med underlaget til en forhandler. 

Se mer

Sjekkliste

En baderomsrenovering er et spennende prosjekt med en fantastisk belønning som venter i andre enden. Men det er også et omfattende prosjekt som krever mange forberedelser.

Se mer

Baderom planløsning

Baderom på 4 kvadrat? Her er 7 vanlige planløsninger for små baderom.

Se mer

Guide: Slik velger du dusjvegg

Dusjvegg i nisje, dusjhjørne, dusjvegg midt på vegg eller dusjkabinett? La oss hjelpe deg når du skal velge dusjvegg.

Se mer
VISKAN Solid 50 i Forest (NCS S S 5005-G50Y) med speil SLOT. Dusjhjørne LINC Angel Flex.

Guide: Små bad

Våre 10 beste tips for deg som skal planlegge og innrede et lite bad.

Se mer

Dusj ved vindu

Linc Monument er en vakker hjørneløsning med veggprofiler som kan plasseres rett inntil hjørnet.

Se mer

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer
baderom trender 2024

Baderoms­trender

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer

Strålende innovasjoner

Integrert belysning i baderomsinnredningen er en innovativ detalj som er praktisk samtidig som den gir en skikkelig wow-effekt til hele baderommet.

Se mer

Accent / NCS

La din personlighet ta plass – bestill baderomsmøbler i valgfri NCS. Eller velg en av designerens håndplukkede Accentfarger – spesielt utvalg til badet.

Se mer

Relaterte sider

Servantskap Grand Grip 140 i Dark Oak.

INR

INR står for svenskproduserte dusjløsninger og baderomsinnredning i skandinavisk design som legger forholdene til rette for et hyggelig og personlig bad på din måte.

Se mer

Finn butikk

Du finner våre baderomsinredninger og dusjvegger i velassorterte baderomsbutikker med utstilling i hele landet.

Se mer

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer

Hvordan skal jeg planlegge baderommet mitt?

Ta utgangspunkt i plassen du har til rådighet og begynn så å planlegge ut fra de produktene som er viktigst for deg. Bruk gjerne digitale verktøy for å utforske alternativene. Besøk et par butikker for å se produktene i virkeligheten og få verdifulle tips av personalet. Velg håndverkere med omhu - for at forsikringen skal gjelde er det mange regler å forholde seg til når det gjelder baderom.

Hvor kan jeg planlagge baderommet mitt i 3D?

I Møbelverkstedet og Dusjverkstedet kan du prøve ulike løsninger for baderommet ditt og til og med se hvordan dører og skuffer åpner og lukker seg. Lagre løsningenedine og ta med til en baderomsbutikk som hjelper deg videre.

Hva er viktig å tenke på når jeg planlegger baderommet mitt?

Tenk utnyttelse av plassen du har til rådighet og velg produkter og materialer av høy kvalitet. Se på prisen. Kvalitet koster litt mer, men varer betydelig lengre. Tenk på at baderommet bør vare i minst 10-15 år, så velg produkter med lang garantitid.

Hvor lang tid tar det før baderommet mitt er ferdig?

Alt avhenger av hvor godt du har planlagt prosjektet ditt. Legg mye tid i planleggingen og lag en så detaljert prosjektplan som mulig, som du så samkjører med med håndverkeren din. Det vil du få igjen for og du vil nå sluttresultatet på raskest mulig tid - og med best resultat. Vi pleier å beregne alt fra 3 til 6 måneder fra idé til ferdig resultat.

Hvilke faser består baderomsplanleggingen av?

Inspirasjonsfasen - gjennomføringsfasen - sluttfasen. Av disse pleier gjennomføringsfasen å føles mest slitsom og det er også her de fleste problemer oppstår. Bruk litt ekstra tid på inspirasjonsfasen - det vil du få igjen for