Sjekkliste ved oppussing av bad

Det å pusse opp badet er et spennende prosjekt med en fantastisk belønning som venter i andre enden. Men det er også et omfattende prosjekt som krever mange forberedelser. Her har vi delt inn reisen i fire kortfattede deler som fører deg nærmere målet – drømmebadet ditt.

1. Inspirasjonsfasen

Begynn med å samle så mye inspirasjon du bare kan. Google, se i interiørblader og sjekk interiørblogger. Tenk nøye gjennom behovene dine. Hva trenger du? Et servantskap, WC og dusj eller badekar. Hvor mange er dere som skal bruke badet? Og hvilken stil passer best; retro, landlig eller minimalistisk? Lag gjerne et moodboard på Pinterest for å få den rette følelsen når det gjelder farger og materialer

2. Planleggingsfasen

På tide å begynne for alvor. Begynn med penn og papir og tegn opp rommet med dører og vinduer. Tegn i målestokk og tenk på hvordan dører og vinduer åpnes. Er det noe det er viktig å ta hensyn til? Hvor er sluket? Har du et vindu nær hjørnet? Eller kanskje et skråtak? Marker alt dette på skissen.

For å prøve ulike løsninger på innredning og dusj, kan du gjerne bruke vårt digitale verktøy. Kanskje den beste løsningen for badet ditt er en måltilpasset dusjvegg. Velg innredning som holder lenge – både når det gjelder design, funksjon og kvalitet. Ikke glem god belysning og nok oppbevaring.

3. Gjennomføringsfasen

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det nå på tide å besøke en baderomsbutikk og lufte idéene dine. Bruk selgerens kompetanse og be om konkrete input. Kanskje ser de løsninger som du ikke har tenkt på selv. Tenk nøye etter før du bestemmer deg for innredning og materiale. Hvis du ikke allerede har en håndverker som skal gjøre jobben, er det mange baderomsbutikker som tilbyr dette. Velger du en uavhengig entreprenør, sjekk nøye at det er en godkjent våtromsbedrift. Gjør skriftlig avtale med entreprenør/håndverker for å unngå eventuelle misforståelser underveis.

4. Fullføringsfasen

Nå ser du lyset i tunellen – det nye badet ditt er snart ferdig! Når badet er helt ferdig, er det viktig at du får dokumentasjon fra utførende entreprenør/håndverker som bevis for at arbeidet er utført etter gjeldende normer. Denne dokumentasjonen er viktig å ha hvis det for eksempel skulle oppstå lekkasje en gang i framtiden og du vil benytte forsikringen, men også hvis eller når du skal selge boligen.


Relaterte sider

Baderomsplanlegging

Når du skal planlegge baderommet, gjelder det å finne de gode løsningene. Her har vi samlet guider, tips og sjekklister som vi håper du kan ha nytte og glede av i baderomsplanleggingen din.  

Se mer

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer
baderom trender 2024

Baderoms­trender

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer