Sjekkliste pusse opp bad

Fire steg til ditt nye baderom

En baderomsrenovering er et spennende prosjekt med en fantastisk belønning som venter i andre enden. Men det er også et omfattende prosjekt som krever mange forberedelser. Her har vi delt inn reisen i fire kortfattede deler som leder deg nærmere målet – drømmebadet ditt.

Ønsker du en mer omfattende versjon av sjekklisten, kan du melde deg på vårt nyhetsbrev. Den komplette versjonen får du på mail i løpet av et par minutter. Du kan selvsagt avregistrere deg når som helst.

✓ Jeg vil ha den komplette listen

1. Inspirasjonsfasen

Begynn med å samle så mye inspirasjon du bare kan. Google rundt, se i interiørmagasiner og sjekk blogger. Tenk nøye gjennom innredningen og dine behov. Hva trenger du? Et servantskap, WC og dusj eller badekar. Hvor mange er dere som skal bruke badet? Og hvilken stil passer best; klassisk, landlig eller minimalistisk? Lag gjerne et moodboard på for eksempel Pinterest for å få den rette følelsen når det gjelder farger og materialer.

Inspirasjon & Trender   Baderomsmøbler

2. Planleggingsfasen

På tide å begynne for alvor. Begynn med penn og papir og tegn opp rommet med dører og vinduer. Lag en skisse av baderommet og tenk på hvordan dører og vinduer åpnes. Er det noe det er viktig å ta hensyn til? Hvor er sluket? Har du et vindu nær hjørnet? Eller kanskje et skråtak? Marker alt dette på skissen.

Bruk gjerne vårt digitale verktøy for å prøve ulike løsninger på innredning og dusj. Kanskje den optimale løsningen på badet ditt er en måltilpasset dusjvegg. Velg innredning som holder lenge – både når det gjelder design, funksjon og kvalitet. Ikke glemt god belysning og nok oppbevaring.

Planlegge bad   Planleggingsverktøy

3. Gjennomføringsfasen

Hvis du ikke allerede har gjort det, er det nå på tide å besøke en baderomsbutikk og lufte idéene dine. Bruk selgerens kompetanse og be om konkrete input. Kanskje ser de løsninger som du ikke har tenkt på selv. Tenk nøye etter før du bestemmer deg for innredning og materiale. Hvis du ikke allerede har en håndverker som skal gjøre jobben, er det mange baderomsbutikker som tilbyr dette. Velger du en uavhengig  entreprenør, sjekk nøye at det er en godkjent våtromsbedrift. Gjør skriftlig avtale med entreprenør/håndverker for å unngå eventuelle misforståelser underveis.

Finn butikk

4. Avslutningsfasen

Nå ser du lyset i tunellen – det nye baderommet ditt er snart klart! Når baderommet er helt ferdig, er det viktig at du får dokumentasjon fra utførende entreprenør/håndverker som bevis for at arbeidet er utført etter gjeldende normer. Denne dokumentasjonen er viktig å ha hvis det for eksempel skulle oppstå lekkasje en gang i framtiden og du vil benytte forsikringen, men også hvis eller når du skal selge boligen.

Sist, men ikke minst – gratulerer så mye med det nye badet ditt! Del gjerne resultatet på Instagram.

Vil du ha flere tips og råd?

Meld deg på vårt nyhetsbrev, så får du en komplett versjon av sjekklisten som du kan skrive ut.

✓ Ja, jeg vil vite mer

Andre har også sett på

Planlegging

Gode råd ved baderomsplanlegging

Når man skal renovere badet, gjelder det å fine de gode løsningene. Her har vi samlet noen vanlige problemstillinger samt forslag til løsninger. 

Se mer

Inspirasjon

Baderoms­inspirasjon

Klikk her for inspirasjon til det rommet i hjemmet ditt hvor livets viktigste forberedelser skjer, nemlig badet.

Se mer

Inspirasjon

Baderomstrender

Fargemessig går baderomstrendene dels i de varme jordtonene, men vi lengter også ut i vår nordiske villmark hvor alle de kalde nyansene av blått og grønt i naturen skyller over oss.

Se mer