Ti tips for små bad

Er du klar for å få mest mulig ut av det lille badet ditt og gjøre det om til en praktisk og stilren oase? Med riktig design og smarte løsninger kan selv de mest kompakte baderom bli både funksjonelle og attraktive. Her er våre ti beste tips til hvordan du best mulig kan utnytte plassen i små bad, med fokus på design og funksjonalitet:

1. Smarte møbler

Velg servantskap og veggskap, høyskap eller speilskap som tilbyr smart oppbevaring, men som ikke tar opp unødvendig plass. Ikke la deg lure av et beskjedent ytre – selv et mindre servantskap kan tilby rikelig med oppbevaring. I sortimentet vårt finner du servantskap i bredder fra 40 cm og oppover - med skuffer eller dør og med ulike høyder og dybder.

Våre minste servantskap

små bad oppbevaring

2. Fokus på oppbevaring

På små bad blir funksjonen og plassen inni møblene ekstra viktig. Til alle servantskapene våre som har skuffer følger det med praktisk oppbevaring til småtingene som ellers lett blir borte. I speilskapet – det lille baderommets beste venn – er det flere smarte funksjoner for en organisert hverdag, for eksempel magnetholder til småting og skjult stikkontakt.

Servantskap

små bad belysning

3. Strategisk belysning

Bruk både direkte og indirekte belysning for å skape et godt opplyst og innbydende rom. Da vil rommet også føles større og luftigere. Effektiv belysning i kombinasjon med smart oppbevaring bak speilglasset er alltid en bra kombinasjon. På mange av våre speil og speilskap kan du også stille inn både lysstyrke og lystemperatur akkurat som du vil ha det.

Baderomsspeil

små bad dusjvegg

4. Dusjvegg for små bad

Det kan være lurt å bruke litt tid når du skal velge dusj til det lille baderommet ditt. Kanskje finnes det en bedre løsning enn den du først tenkte på. Bruk dusjguiden vår til å finne den rette løsningen for deg og badet ditt. Du har også muligheten til å lage en skreddersydd dusjløsning som passer perfekt i dusjsonen din – utformet for best mulig stil og funksjon.

Guide: Velge dusj

små bad foldedører

5. Foldedører

På små bad er det ofte naturlig at badekaret må vike for dusjen og her har du alle muligheter til å skape en dusjsone som både er estetisk tiltalende og plassbesparende. De praktiske foldedørene i dusjserien Linc Flex er et smart valg i et lite baderom.

Linc Flex

små bad nisje

6. Lag en nisje

Det å lage en nisje på badet kan gi deg uante muligheter. Med en dusj på den ene siden og for eksempel et toalett på den andre kan du få plass til mer på en overraskende liten flate. Velger du en foldedør fra vår dusjserie Linc Flex behøver ikke nisjen å være bredere enn 580 mm for at du skal kunne gå ut og inn av dusjen uten problem.

Nisjeløsninger

7. Utnytt takhøyden

Et dusjglass som går fra gulv til tak deler av et lite bad på en smart måte og gir en følelse av at rommet er større enn det er. Se modellene med Plus i navnet i dusjseriene Edge, Arc og Epic. Ved å skape høydeforskjeller i taket kan du gi badet ditt ytterlige dybde og romfølelse, noe som igjen gjør rommet enda mer innbydende.

Edge

8. Ikke la vinduet hindre deg

Vi opplever ofte at kunder stopper litt opp i baderomsplanleggingen fordi de har et vindu som er i veien. I sortimentet vårt har vi Linc Monument, som er et dusjhjørne du stort sett kan montere på hvilken som helst avstand fra hjørnet. En utrolig allsidig dusjløsning som fungerer på de fleste bad. Klikk på lenken under og se noen eksempler.

Dusj ved vindu

små bad med håndkletørkere

9. Den vertikale håndkletørkeren

Når det er begrenset gulv- og veggplass – bygg i høyden! Med sitt elegante, langsmale uttrykk gjør de vertikale håndkletørkerne våre nettopp det, i tillegg til at de er energieffektive.

Håndkletørkere

små bad oppbevaring i dusjen

10. Smart oppbevaring i dusjen

I små baderom er det viktigere enn noen gang å ha plass til så mye oppbevaring som mulig – også i dusjen. Hvem har vel egentlig lyst til å snuble over sjampoflasker på gulvet? Se de smarte oppbevaringsløsningene våre og få utnyttet plassen i dusjsonen maksimalt. Det skader heller ikke at de også er praktiske og stilige å se på.

Dusjoppbevaring


Relaterte sider

Lite bad

I denne artikkelen tar vi utgangspunkt i det samme badet på 2,25 kvadratmeter, som vi planlegger og innreder på fire ulike måter og med fokus på ulike behov.

Se mer
baderom trender 2024

Baderoms­trender

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer

Baderomsplanlegging

Når du skal planlegge baderommet, gjelder det å finne de gode løsningene. Her har vi samlet guider, tips og sjekklister som vi håper du kan ha nytte og glede av i baderomsplanleggingen din.  

Se mer

Hva er viktig når man planlegger små baderom?

Ta alltid utgangspunkt i plassen du har til rådighet og tenk over hva du ikke kan leve uten. Et toalett, et servantskap, en dusj pleier å være en god start. Tenk over hvordan dører åpnes og lukkes. Får du plass selv? Se gjerne på plantegniner for små baderom og lag din egen skisse der du tegner inn de ulike produktene.

Hvordan skal man få plass til alt i små baderom?

Tenk over de tre sakene som er viktigst for deg og undersøk hvilke alternativer som finnes. Velg et servantskap med dør for best utnyttelse av plassen inni servantskapet. Når det gjelder dusjveggen, så kan du velge dører som kan foldes på midten. Det gjør det enklere å komme inn i dusjen og du kan folde dem inn mot veggen når du er ferdig å dusje.

Hvilke farger skal man velge til små baderom?

Jo lysere farger dess større føles baderommet. Men mørke farger kan også være effektfulle, spesielt i kombinasjon med mye belysning og speil.

Hvor finner jeg produkter til små baderom?

Det finnes mange stilige og praktiske alternativer for små baderom hvor oppbevaringen er utnyttet på en spesielt smart måte. Speilskapet pleier man å kalle for det lille baderommets beste venn. Når det gjelder håndkletørkeren, så er en langsmal variant smart når det er begrenset veggplass.