Små bad

Våre 10 beste tips for deg som skal planlegge og innrede et lite baderom

Å planlegge og innrede et lite baderom og klare å skape et sted for avkobling samtidig som det skal være plass til omtrent alt – ja, det er virkelig en utfordring!

Her får du våre 10 beste tips til hvordan du kan utnytte plassen i små bad – med uvanlig smarte baderomsmøbler og dusjløsninger laget for de aller minste badene.

1. Velg et lite, men romslig servantskap

La deg ikke lure av et beskjedent ytre – selv et lite møbel kan overraske med mye plass. I våre møbelserier AIR, GRAND og VISKAN finner du servantskap i bredder fra 40 cm og oppover, med skuffer eller dør, i ulike høyder og dybder. Kompletter med speilskap og oppbevaring i samme serie.

Servantskap 40–60 cm


Møbelserier

Alle baderomsmøbler fra INR produseres i Sverige, er spesielt tilpasset fuktige miljøer og leveres med 15 års garanti.

Tips for små baderom

7 vanlige planløsninger

La oss ta en titt på 7 uvanlig smarte planløsninger for små baderom med dusj og se hvordan de kan vekke inspirasjonen din. Du kan faktisk få plass til det meste, tro det eller ei.

Planløsninger baderom

2. Fokuser på innsiden

I små baderom blir funksjonen og plassen inni møblene ekstra viktig. Til alle våre servantskap følger det med to eksemplarer av småoppbevaring i eik som hjelper deg å holde orden på pensler og hårstrikker som ellers har en tendens til å forsvinne. Kompletter gjerne med flere. I speilskapet – det lille baderommets beste venn – er det flere smarte finesser for en organisert tilværelse, for eksempel magnetholder til småsaker og skjult stikkontakt.

Servantskap


Speilskap

Riktig belysning får baderommet til å føles større og hvis det i tillegg ikke er vindu på badet blir belysningen selvsagt enda viktigere.

3. Velg riktig baderomsspeil

Et bra baderomsspeil eller speilskap får det lille baderommet til å oppleves større og luftigere. Effektiv belysning i kombinasjon med smart oppbevaring bak speilglasset er et supert konsept. På mange av våre speil og speilskap kan du dessuten justere både lysstyrke og lystemperatur akkurat som du vil ha det.

Baderomsspeil


Speilskap

Tips for små baderom

Lite baderom med utfordrende planløsning

Selv i et lite baderom er det vanlig å ville ha plass til så mye som mulig – plassen er jo så begrenset. Resultatet kan noen ganger bli trangt og føles litt innestengt. Sanna valgte å tenke helt omvendt.

Hils på

4. Å velge dusj til små baderom

Bruk litt ekstra tid når du skal velge dusj til det lille baderommet ditt. Kanskje finnes det en mer optimal løsning enn den du først så for deg. Bruk vår dusjguide for å finne den riktige løsningen for deg og ditt baderom.

Guide: Velg dusj


Skreddersydd dusj

5. Velg en dusj med foldedører

I små baderom er det naturlig at badekaret må vike for dusjen og her har du alle muligheter til å skape et dusjrom som er både estetisk tiltalende og plassbesparende på samme tid. De praktiske foldedørene i dusjserien LINC Flex fungerer veldig bra i det lille baderommet.

LINC Flex

6. Lag en nisje

Å lage en nisje i baderommet kan gi deg uante muligheter. Med en dusj på den ene siden og for eksempel et toalett på den andre kan du få plass til mer på en overraskende liten overflate. Velger du en foldbar dusjdør fra vår dusjserie LINC Flex trenger ikke nisjen å være bredere enn 580 mm for at du skal kunne gå ut og inn av dusjen uten problem.

Nisjeløsninger

7. Utnytt takhøyden

Et dusjglass som strekker seg fra gulv til tak deler av det lille baderommet på en smart måte og gir en følelse av at rommet er større enn det er. Se modellene med «Plus» i navnet i dusjserien EDGE, ARC og EPIC. Ved å skape høydeforskjeller i taket skaper du dybde og dynamikk i det lille baderommet.

Dusjvegger

Tips for små baderom

Slik innreder du et langsmalt baderom

Vi besøker Aston og ser hvordan han har utnyttet formen på rommet og skapt sitt drømmebaderom med hjelp av smarte løsninger, stilig design og tøffe tilvalg.

Hils på

8. Ikke la vinduet hindre deg

Et tilbakevendende hinder i mange av våre kunders baderomsplaner er det vinduet som alltid synes å være i veien i små baderom. LINC Monument heter dusjhjørnet som du kan montere på i prinsipp valgfri avstand fra hjørnet. Et utrolig allsidig dusjhjørne som fungerer i de aller fleste baderom. Se noen eksempler på linken under.

Dusj ved vindu

9. Den vertikale håndkletørkeren

Når det er begrenset gulv- og veggplass – bygg i høyden! Våre ikoniske håndkletørkere LINE og BOW gjør akkurat det med sitt langsmale uttrykk. Og tørker håndkleet minst like effektivt som en tradisjonell tørker samtidig som de er energieffektive.

Håndkletørkere

10. Smart oppbevaring i dusjen

I små baderom er det viktigere enn noen gang å optimalisere oppbevaringen – også i dusjen. For hvem vil egentlig snuble over sjampoflasker på gulvet? Bli kjent med våre smarte oppbevaringsløsninger og maksimer dusjplassen.

Dusjoppbevaring


Relaterte sider

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer

Finn butikk

Du finner våre baderomsinredninger og dusjvegger i velassorterte baderomsbutikker med utstilling i hele landet.

Se mer

Hva er viktig når man planlagger små baderom?

Ta alltid utgangspunkt i plassen du har til rådighet og tenk over hva du ikke kan leve uten. Et toalett, et servantskap, en dusj pleier å være en god start. Tenk over hvordan dører åpnes og lukkes. Får du plass selv? Se gjerne på plantegniner for små baderom og lag din egen skisse der du tenger inn de ulike produktene.

Hvordan skal man få plass til alt i små baderom?

Tenk over de tre sakene som er viktigst for deg og undersøk hvilke alternativer som finnes. Velg et servantskap med dør for best utnyttelse av plassen inni servantskapet. Når det gjelder dusjveggen, så kan du velge dører som kan foldes på midten. Det gjør det enklere å komme inn i dusjen og du kan folde dem inn mot veggen når du er ferdig å dusje.

Hvilke farger skal man velge til små baderom?

Jo lysere farger dess større føles baderommet. Men mørke farger kan også være effektfulle, spesielt i kombinasjon med mye belysning og speil.

Hvor finner jeg produkter til små baderom?

Det finnes mange stilige og praktiske alternativer for små baderom hvor oppbevaringen er utnyttet på en spesielt smart måte. Speilskapet pleier man å kalle for det lille baderommets beste venn. Når det gjelder håndkletørkeren, så er en langsmal variant smart når det er begrenset veggplass.