dusjvegg

Guide: Slik velger du riktig dusjvegg

Dusjvegg i nisje, dusjhjørne, dusjvegg midt på vegg eller dusjkabinett? La oss hjelpe deg når du skal velge dusjvegg.

Før du starter planleggingen av design, glass og finish kan det være lurt å være helt sikker på hvilken type dusjvegg som passer ditt baderom og dine behov best. Skal din dusjvegg plasseres i et hjørne, i en nisje, midt på veggen eller er det rett og slett et dusjkabinett som er den beste løsningen?

6 vanlige varianter dusjvegg:

  • Dusjhjørne
  • Skjerm
  • Dusjdør i nisje
  • Dusjvegg midt på veggen
  • Dusjkabinett
  • Badekarskjerm

Når du er ferdig med dette første, viktige steget, kan du i ro og fred gå videre til neste: tenker du deg en dusjvegg med en eller flere dører og vegger? Vil du ha en dusjvegg med profil eller foretrekker du hele glassflater med beslag? Vil du ha klart eller røykfarget glass, blanke eller svarte detaljer? Men først starter vi altså med å se på hvilken type dusjvegg du tror vil passe best i ditt baderom.

svart dusjvegg

Dusjhjørne

Den varianten dusjvegg vi selger mest av og som det pleier å være mest etterspørsel etter er dusjvegg i hjørne, eller dusjhjørne rett og slett. I sortimentet vårt har vi ulike typer hjørneløsninger: med eller uten veggprofil, foldedører og beslag. Felles for dem alle er at de monteres i et av hjørnene på badet og har to eller flere glass som omslutter deg og gir deg en varm og deilig dusjplass.

5 typer dusjhjørner

dusjvegg glass
dusjvegg foldedøre
De aller fleste dusjløsninger fra INR produseres i Sverige og har herdet sikkerhetsglass av høy kvalitet i tillegg til 15 års garanti. Ditt premiumvalg av dusjvegg.
dusjvegg skjerm

Skjerm

En fast eller bevegelig skjerm i glass er en enkel og trendy løsning som passer i de aller fleste baderom, men kanskje framfor alt i de mindre. Bare husk at følelsen ikke blir like omsluttende som hvis du velger en løsning med flere dører og glass, og du må også tåle at litt vann finner veien utenfor dusjsonen.

2 typer dusjskjermer

Hvis du har liten plass, kan dører som foldes på midten være løsningen for deg. Finnes både for hjørne og nisje.
foldedør dusjdør

Dusjdør

En annen vanlig variant av dusjvegg er løsningen med en eller flere dusjdører som monteres i en nisje. Dette gir deg en løsning som føles tett og koselig. Her har vi mange modeller å velge blant. Hvis du har begrenset med plass, vil vi gjerne tipse deg om de praktiske foldedørene i LINC Flex som fungerer veldig bra i små baderom. Disse kan du også kombinere med dusjoppbevaringen PILE som smelter inn i veggprofilen.

6 typer dusjdører

Hvis du er ute etter en mer omsluttende følelse, er et dusjhjørne den rette løsningen. De åpne variantene er stilige, men gir en mer åpen følelse enn de med to eller flere glass.
frittstående dusjvegg

Frittstående dusjvegg

En stilig dusjvegg er den som monteres frittstående midt på veggen. Dette forutsetter at gulvfallet er riktig. Velg denne løsningen hvis du vil at dusjveggen skal stå i fokus i baderommet og hvis du kan tåle at noe vann vil renne utenfor dusjområdet, avhengig av hvordan gulvfallet er.

2 typer løsninger

Et dusjkabinett er det beste valget av dusjvegg hvis det er feil gulvfall eller hvis det er brist i membran på gulvet.
dusjvegg kabinett

Dusjkabinett

Et dusjkabinett er det beste valget av dusjvegg hvis det er feil gulvfall eller hvis det er brist i membran på gulvet. Med denne løsningen dusjer du i et kar omsluttet av glass med tetningslister som hindrer vannet i å renne ut.

Våre dusjkabinetter

dusjvegg badekar

Badekarskjerm

For deg som ikke vil skille deg av med badekaret, men som samtidig vil nyte en dusj i ny og ne. Da er en badekarskjerm på badekarkanten en både smart og pen løsning. En vinn-vinn-løsning som ikke minst passer bra hos en småbarnsfamilie.

Badekarskjermer

Andre har også sett på

Dusjløsning ARC 43 Plus Original og servantskap GRAND Solid 100.

Design

Dusjer

Bli kjent med våre dusjer i 4 serier med ulike tykkelser på glass og med ulike valgmuligheter. De fleste av våre dusjer har kostnadsfri måltilpasning uansett serie.

Se mer
GRAND Solid 100 med skråkappet dusjhjørne ARC 13 Original

Alternativer og tilvalg

Skreddersydd dusjløsning

Som Nordens dusjspesialist i mer enn 30 år er vi stolte av å kunne tilby deg en helt unik dusjløsning.

Se mer

Finn butikk

Du finner våre baderomsinredninger og dusjvegger i velassorterte baderomsbutikker med utstilling i hele landet.

Se mer

Hvorfor skal du velge en dusjvegg fra inr?

Hos INR har vi laget måltilpassede dusjvegger i glass i 30 år, og vi kan nok uten å overdrive kalle oss spesialister på smarte dusjløsninger. I vårt standardsortiment har vi opp mot 70 ulike varianter dusjvegger av alle slag; dusjhjørner, dusjvegg i nisje, dusjvegg midt på vegg eller skyvedørsløsning i glass. De fleste i mange varianter og spennende glass; 6, 9 eller 10 mm tykkelse.

Dusjvegger for alle mulige og umulige baderom

Det finnes få dusjvegger som vi ikke har støtt på eller laget i løpet av våre 30 år i bransjen, og hvis du mot formodning ikke skulle finne din nye dusjvegg i vårt allerede brede standardsortiment av dusjer er det fritt fram å skape din helt egne dusjløsning.

Fra skisse til ferdig dusjvegg

Når du vil skape din helt egne dusjløsning, er det enklest om du tar utgangspunkt i en dusjvegg i sortimentet vårt, lager en enkel skisse og tar den med til en av våre forhandlere som vil hjelpe deg videre.

Leveringstid på måltilpassede dusjløsninger er ca 20 arbeidsdager. Les mer om måltilpassede dusjvegger.

Se våre dusjvegge