G U I D E

Slik Velger Du Riktig Dusjvegg Til Baderommet

Dusjvegg i nisje, hjørne eller midt på vegg? La denne guiden hjelpe deg når du skal velge dusjvegg.

Før du kommer for langt i planleggingen med tanke på design, glass og finish, kan det være lurt å være helt sikker på hvilken type dusjvegg som passer ditt baderom og dine behov best. Skal dusjveggen din plasseres i et av baderommets hjørner, i en nisje, midt på veggen eller er det rett og slett et dusjkabinett med kar som egentlig er den beste løsningen for baderommet ditt? Når du er ferdig med dette første, viktige valget kan du i ro og fred gå videre til neste. Tenker du deg en dusjvegg med en eller flere dører og vegger? Vil du ha en dusjvegg med profil eller foretrekker du hele glassflater med beslag? Vil du ha en dusjvegg med profil eller foretrekker du store glassflater med beslag? Vil du ha klart eller røykfarget glass, blanke eller svarte detaljer?

Men først starter vi altså med å se på hvilken type dusjvegg du tror vil passe best i ditt baderom.

svart dusjvegg

Dusjhjørner

Den varianten dusjvegg vi selger mest av og som pleier å være den løsningen som de fleste etterspør er dusjvegg i hjørne, eller dusjhjørne rett og slett. I sortimentet vårt har vi ulike typer hjørneløsninger: med eller uten veggprofil, foldedører og beslag. Felles for dem alle er at de monteres i et av baderommets hjørner og har to eller flere glass som omslutter deg og gir deg et skikkelig varmt og behagelig dusjområde.

Mer om dusjhjørner


Alle dusjhjørner

De aller fleste dusjløsninger fra INR produseres i Sverige og har herdet sikkerhetsglass av høy kvalitet i tillegg til 15 års garanti. INR er ditt premiumvalg av dusjvegg.

Skjermløsninger

En fast eller bevegelig skjerm i glass er en enkel og trendy løsning som passer i de aller fleste baderom, men kanskje framfor alt i de mindre. Bare husk at følelsen ikke blir like omsluttende og lun som hvis du velger en løsning med flere dører og glass, og du må også tåle at litt vann finner veien utenfor dusjsonen.

Mer om skjermer


Alle skjermer

Hvis du har liten plass, kan dører som foldes på midten være løsningen for deg. Finnes både for hjørne og nisje.
foldedør dusjdør

Dusjdører

En annen vanlig type dusjvegg er løsningen med en eller flere dusjdører som monteres i en nisje. Dette gir deg en løsning med en lun og koselig følelse, og her har vi mange modeller å velge mellom. Hvis du har begrenset med plass, vil vi gjerne tipse deg om de praktiske foldedørene i Linc Flex som fungerer veldig bra i små baderom. Disse kan du også kombinere med dusjoppbevaringen Pile som smelter inn i veggprofilen.

Mer om dusjdører


Alle dusjdører

Hvis du er ute etter en mer omsluttende følelse, er et dusjhjørne den rette løsningen. De åpne variantene er stilige, men gir en mer åpen følelse enn de med to eller flere glass.
frittstående dusjvegg

Dusjvegg midt på veggen

En stilig dusjvegg er den som monteres frittstående midt på veggen. Dette forutsetter at gulvfallet er riktig. Velg denne løsningen hvis du vil at dusjveggen skal stå i fokus i baderommet og hvis du kan tåle at noe vann vil renne utenfor dusjområdet, avhengig av hvordan gulvfallet er.

Mer om denne løsningen


Alle midt på vegg-løsninger

Et dusjkabinett er det beste valget av dusjvegg hvis det er feil gulvfall eller hvis det er brist i membran på gulvet.
dusjvegg kabinett

Dusjkabinetter

Et dusjkabinett er det beste valget av dusjvegg hvis det er feil gulvfall eller hvis du vet at membranen i baderommet ikke er bra nok. Med denne løsningen dusjer du i et kar omsluttet av glass med tetningslister som hindrer vannet i å renne ut.

Mer om dusjkabinetter


Alle dusjkabinetter

dusjvegg badekar

Badekarskjerm

For deg som ikke vil skille deg av med badekaret, men som samtidig vil kunne nyte en dusj i nå og da, er en badekarskjerm på kanten av badekaret en både smart og stilig løsning. En vinn-vinn-løsning som ikke minst passer bra hos en barnefamilier.

Mer om badekarskjermer


Alle badekarskjermer

Relaterte sider

Dusjvegg EDGE i Stone.

Dusjserier

Bli kjent med våre dusjer i 4 serier med ulike tykkelser på glass og med ulike valgmuligheter. De fleste av våre dusjer har kostnadsfri måltilpasning uansett serie.

Se mer

Skreddersydd dusjvegg

Som Nordens dusjspesialist i 35 år er vi stolte av å kunne tilby deg en helt unik dusjløsning.

Se mer

Hvorfor skal du velge en dusjvegg fra inr?

Hos INR har vi laget måltilpassede dusjvegger i glass i mer enn 30 år, og vi kan nok uten å overdrive kalle oss spesialister på smarte dusjløsninger. I vårt standardsortiment har vi opp mot 72 ulike typer dusjvegger av alle slag; dusjhjørner, dusjvegg i nisje, dusjvegg midt på vegg eller skyvedørsløsning i glass. De fleste i mange varianter og spennende glass; 6, 8 og 10 mm tykkelse. Men det er egentlig bare begynnelsen ……

Dusjvegger for alle mulige og umulige baderom

Det finnes få typer dusjvegger som vi ikke har støtt på eller laget i løpet av våre mange år i bransjen, og hvis du mot formodning ikke skulle finne din nye dusjvegg i vårt allerede brede standard dusjsortiment er det fritt fram å skape din helt egne dusjløsning. Vi har en avdeling hos INR i Malmø som bare jobber med måltilpassede og spesialtilpassede dusjvegger og i de aller fleste tilfeller er både cad-tegningen og selve tilpasningen uten ekstra kostnad.

Fra skisse til ferdig dusjvegg

Når du vil skape din helt egne dusjløsning, er det enklest om du tar utgangspunkt i en dusjvegg i sortimentet vårt, lager en enkel skisse og tar den med til en av våre forhandlere som vil hjelpe deg videre. Fra godkjent cad-tegning til vi sender dusjen fra Malmø må du beregne ca 4 uker.