Oversikt glass til våre dusjløsninger.

Det er forskjell på glass og glass

Ulike tykkelser, opasiteter og toner gir deg kreative muligheter når du skal skape dusjløsningen din. Alle våre glass er herdet i kontrolleres både i vårt eget laboratorium i Malmø og av en uavhengig tredjepartskontrollør. Hvis uhellet mot formodning skulle være ute, granulerer glasset og danner små, sløve biter i stedet for skarpe skår eller splinter. Husk at tilskjæring eller hulltaking ikke er mulig etter at glasset er herdet.

6 - 8 - 10 mm

Clear

Som alle transparente glasskvaliteter gir klart glass ekstra romfølelse til baderommet og løfter fram dusjmiljøet på innsiden. Det kan være greit å vite at alle naturlige glass inneholder jernoksid, noe som gir glasset et grønnskjær. Vil du ha et klart glass uten grønnskjær er det Opal Clear du skal se på.

8 - 10 mm

Opal Clear

Et transparent, klart glass med minimalt med jernoksid, noe som gjør at glasset har et kraftig redusert grønnskjær. For en luksuriøs dusjløsning der fliser og dusjdetaljer får komme til sin rett. Kan velges til alle dusjløsninger i Arc og Epic.

6 - 8 mm

Timeless®

En permanent overflatebehandling som beskytter mot avleiringer fra for eksempel vann og såpeprodukter. Behandlingen forsegler glassets naturlige porer, noe som gir bedre avrenning og gjør det vanskeligere for skitt og smuss å få feste.

Timeless

6 mm

Sway

Et bølgeformet transparent glass som gir privatliv i dusjen takket være hvordan lyset bryter i bølgene. Et frekt og moderne retrovalg i dusjserien Edge.

Edge

6 - 8 - 10 mm

Smoke

Det innfargede glasset i sober gråtone markerer dusjmiljøet på en elegant måte. En vel avveid transparens gjør at følelsen aldri blir innestengt, men innsynet reduseres. Tenk på at jo tykkere glass desto mørkere oppleves det. På bildet i 6 mm.

8 mm

Dark Frost

Med silkeaktig frostet overflate skaper det 8 mm tykke mørkegrå gjennomfargede glasset et dramatisk uttrykk i baderommet. Kan velges til dusjveggene i Arc-serien.

6 - 8 - 10 mm

Frosted

Frostet glass gjør dusjveggene halvtransparente på en måte som slipper inn lys samtidig som det skjuler deg når du dusjer. Kan velges til de fleste av våre dusjløsninger. Ønsker du et frostet glass med redusert grønnskjær velger du Opal Frost.

6 - 8 - 10 mm

Opal Frost

Glasset kan minne om delikat rimfrost og framstilles, i likhet med Opal klar, uten jernoksid, noe som gjør at glasset har et kraftig redusert grønnskjær. Kan velges til de fleste av våre dusjløsninger.

6 mm

Streak

Frostede felt omgitt av klart glass gir en følelse av privatliv i dusjen, uten at man ofrer lys og rom. De frostede feltene screentrykkes med en 15 mm stripe klart glass mellom. Kan velges til Linc Angel og Niagara samt dusjkabinettene Bric 4 og 5.

6 mm

SafeTech

Til Linc Angel og Linc Niagara i 900x900 tilbyr vi SafeTech – et dusjglass med en usynlig membran, som ved en eventuell granulering holder bitene på plass. En ekstra trygghet for deg og familien.

Glass og kvalitet

Testet iht. EU-normer

Glass i dusjvegger/-dører skal ifølge BBR (Boverkets Byggregler) beskytte mot kuttskader og ha en stabilitet iht. SS-EN 14428, som betyr at glassene er testet og klassifisert iht. regulerte EU-normer. Derfor skal glass til dusjrom være herdet eller laminert.

Fasede kanter og kontroll av hvert glass

For å beskytte de svakeste og mest utsatte delene på et glass, er alle våre dusjglass bestilt med slipte eller fasede kanter og såkalte støttehjørner for å øke kantenes slagbestandighet og dermed dusjglassets totale fasthet. For å sikre at alle glass som forlater fabrikken er prikkfrie, undersøkes hvert enkelt glass grundig når vi lager det til hver unike kundeordre i produksjonen, når vi limer dem i profiler og før vi lukker esken og klargjør emballasjen for utlevering.

Trygghet med CE-merking

Alle INR-dusjer er CE-merket for økt trygghet, noe som innebærer en grundig kontroll av knuseegenskapene og holdfastheten ved kraftige støt. Disse kontrollene av så vel konstruksjon som dokumentasjon gjøres på oppdrag av oss i INR av en tredjepart, Statens Provningsanstalt, noe som gir en ekstra trygghet.

Trygg montering

Vi arbeider kontinuerlig med å lære opp B2B-kunder i både produktegenskaper og montering. Vi anbefaler, både deg som privatperson og fagfolk, å følge den aktuelle monteringsveiledningen da den viser alle momenter i anbefalt rekkefølge. Den oppdateres dessuten kontinuerlig i samarbeid med produktutviklingen. 

Les mer om våre råd for trygg montering.

EPIC. Ti millimeter glass og pivotbeslag oser av eksklusivitet.

Håndtering av dusjglass

Vi anbefaler at du leser gjennom våre råd om hvordan glass skal håndteres.

Se mer

Vedlikehold av dusjvegger

Vår egen rengjøringsekspert gir deg sine beste husmorråd når det gjelder rengjøring av dusjglass. Her finner du også våre offisielle vedlikeholdsråd.

Se mer

Relaterte sider

Dusjskrape T.

Alternativer og tilvalg

De aller fleste av våre dusjvegger har mange alternativer når det gjelder glass og grep eller håndtak.

Se mer

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer
Timeless® er en patentert og permanent overflatebehandling som gjør overflaten jevnere og lettere å holde ren.

Timeless®

Timeless® – Permanent overflatebehandling som gjør glasset enklare å rengjøre

Se mer