Oversikt glass til våre dusjløsninger.

Dusjglass

Alle våre dusjvegger er CE-merket og glassene er laget av termisk herdet sikkerhetsglass for din sikkerhet. Glassene kontrolleres via stikkprøver i vårt laboratorium i Malmø før de pakkes og sendes. Her kan du lese mer om hvordan glassene våre produseres og hvordan du håndterer dem.

Våre materialer

Herdet sikkerhetsglass

Termisk herding betyr at glasset får sin styrke ved at det - etter å ha blitt kappet til sin endelige størrelse og slipt - varmes opp i en tempereringsovn og deretter raskt kjøles ned. I prosessen oppstår trykkspenninger fra midten av glasset og krympespenninger fra kantene, noe som resulterer i et glass som tåler påkjenninger betydelig bedre enn vanlig glass.

Det sies vanligvis at herdet glass er minst fem ganger sterkere enn vanlig vindusglass, men det betyr ikke at det er uknuselig. Kantene – og spesielt hjørnene – er glassets svakeste punkter. Hvis du under montering er uheldig og et av glassets hjørner for eksempel treffer et hardt flislagt gulv, risikerer glasset å granulere. Dette er imidlertid ekstremt sjeldent. En granulering kan oppleves som at glasset nærmest "eksploderer" til et stort antall små stumpe biter som er karakteristiske for herdet glass. Dette kan sammenlignes med de spisse og skarpe glasskårene som oppstår når et vanlig ikke-herdet vindusglass knuser.

Nøye kontroller

Alle våre dusjvegger er CE-merket og glassene testet etter EN-12150 kvalitetsstandard, noe som betyr detaljerte og regelmessige kontroller av knuseegenskaper og styrke ved kraftige støt. Det gjennomføres også jevnlige stikkprøver for å kontrollere at glassbitene holder standarden under granulering – både av oss og av glassprodusenten.

Trygg montering

Det er viktig at monteringveiledningen følges fordi den viser monteringstrinnene i anbefalt rekkefølge og sikrer sikker og korrekt installasjon. Glasset kan være veldig tungt og krever stor forsiktighet. Å ha to personer som løfter i forbindelse med montering gjør det som regel lettere. Bruk hansker, vernebriller samt langermet genser og lange bukser. Plasser alltid dusjglasset forsiktig på et mykt underlag og aldri skyv det sidelengs eller med tyngden på et av hjørnene når du flytter det. Monter på et mykt underlag og la hjørnebeskytterne som følger med i emballasjen være på så lenge som mulig, alternativt bruk et teppe, treklosser eller tilsvarende mykt underlag. Er dusjmodellen utstyrt med tetningslister, bør disse settes på før dusjglasset løftes på plass og festes. Til dokumentbanken

Mindre riper og andre skader

Glass er et levende materiale som består av blant annet smeltet sand og vann, noe som gir hvert dusjglass sitt unike utseende. Avvik utenfor toleransene i "Retningslinjer for kvalitetsvurdering og klagebehandling" (Svensk Planglasförening) oppdages vanligvis før pakking. Produksjonsfeil som ikke er oppdaget av oss kan forekomme og dekkes av vår produktgaranti. Andre feil, såkalte tilførte skader, som har oppstått etter at produktet har forlatt vår fabrikk – for eksempel på byggeplassen – dekkes ikke av garantien. Mer om garantien

Hvis ulykken skulle skje

Det er ekstremt sjeldent at et dusjglass granulerer. Ca 0,02 % av alt herdet glass som selges granulerer og da i prinsippet alltid som følge av feil ved montering. Hvis dusjglasset ditt mot formodning skulle granulere, er vårt mål å få sendt et nytt glass så raskt som mulig. Dusjglass hvor det har gått en glassflis i kanten skal ikke monteres på grunn av risikoen for granulering. I disse tilfellene tilbyr vi rabattert pris på erstatningsglass. Kontakt din forhandler som vil hjelpe deg med saken.


Relaterte sider

Materialer, farger, glass og utførelser

Vi arbeider kun med de beste natur- og komposittmaterialene. Her kan du lese om våre materialer og utførelser.

Se mer
rengöra duschväggar

Vedlikeholdsråd dusjvegger

Slik tar du vare på dusjveggen din. Vedlikeholdsråd for dusjvegger og dusjkabinetter i glass.

Se mer

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer