Rengöra duschvägg

Vedlikeholdsråd dusjvegger

Vedlikehold av dusjvegger

Få ting er vel like ufresht som et ufresht baderom? Gjør det derfor til en vane å rengjøre dusjveggene dine regelmessig for å unngå at smuss og kalk fester seg. Og hvorfor ikke unne dusjveggene dine nye bunn- og magnetlister nå og da? Her finner du både våre offisielle vedlikeholdsråd for dusjvegger, men også vår rengjøringsekspert Lottas beste tips for skinnende rene dusjglass.

For en utskriftsvennlig versjon av våre vedlikeholdsråd, klikk her.

Rengöring av duschvägg kalk

Tørk av glasset etter hver dusj

Glassflaten, sett i et mikroskop, inneholder mange små porer hvor det kan samle seg smuss, såperester og avleiringer over tid. Vil du beholde den fine glansen i glasset må du pleie det. Den mest effektive og miljøvennlige måten å holde glassene rene og blanke på er å dra over med en gumminal eller tørke av med en myk klut etter hver dusj. Da vil du unngå unødvendige kalkavleiringer.

 

Bruk riktig rengjøringsmiddel

Mot inngrodd smuss anbefales egnede rengjøringsmidler som kan kjøpes i dagligvarehandelen. Les instruksjonene før bruk slik at du er sikker på at middelet virker på nettopp dine overflater. Tenk på at svamper og rengjøringspasta med slipemiddel kan lage riper i så vel glass som metall. Du bør også være ekstra forsiktig med mønstrede eller frostede glass.

 

Rengöra duschlist

Bytt dusjlister med jevne mellomrom

Dusjlister anses som forbruksmateriell som ikke omfattes av den normale produktgarantien. Hvis du etter hvert må skifte ut en list, er det svært enkelt. Hos din INR-forhandler får du tilpassede Service-kit og andre reservedeler. På dusjvegger med løftehengsler fra 2012 eller før, må de bevegelige delene smøres med vannfast fett ca. 1 gang i året. Smørefett får du også kjøpt hos INR-forhandleren.

Våre Service-kit

Tips fra rengjøringseksperten

Lotta på kundeservice hos INR i Malmø kan dette med rengjøring av dusjvegger. Her deler hun sine beste husmorknep for skinnene rene dusjglass!

Rengjøring av dusjglass i 3 steg

1. Bland 0,5 dl sitronsyre med 1 liter varmt vann og tilsett noen dråper oppvaskmiddel.

2. Gni blandingen på dusjglasset med en myk klut. Vær forsiktig slik at du ikke får blandingen på profiler og plast- eller aluminiumsdetaljer fordi de kan ta skade. Viktig at du ikke bruker sprayflaske fordi det er vanskelig å styre hvor blandingen havner.

3. La det virke i 20 minutter før du skyller av glassene.

Vi understreker at dette er Lottas egne, private vasketips som du velger å teste på egen risiko. Du finner våre offisielle vedlikeholdsråd lengre opp på siden.

... når ikke noe annet funker

Skulle dusjglassene fortsatt ikke være helt rene, bruk en svamp med litt hardere overflate (men ikke for grov), for eksempel en vaskesvamp. Dypp svampen i blandingen, hell noen ekstra dråper oppvaskmiddel direkte på svampen og gni til du får skikkelig skum på svampen.

Deretter gnir du svampen forsiktig mot glasset. Det er viktig at det skummer skikkelig slik at du ikke riper opp glasset. Når du er ferdig, er det veldig viktig å skylle nøye av både glass og alle omkringliggende detaljer og materialer (for eksempel plast, aluminium, fliser mm). Hvis ikke kan de ta skade av superblandingen.

Rengjøring av dusjkabinetter

Støpemarmorens jevne og porefrie overflate har en beskyttelseshinne som kalles gel-coat. Så lenge denne hinnen er intakt, har du et vakkert og fint materiale. Rengjør derfor med en fuktig klut eller et svært mildt, flytende rengjøringsmiddel. Hvis du ønsker en fin glans, kan du bruke et poleringsmiddel eller bilvoks uten slipemidler i henhold til varedeklarasjonen. Gjør du dette regelmessig, får du en svært fin overflate som holder seg som ny i mange år.

Bruk aldri syrer, ammoniakk, sterke rengjøringsmidler, slipemidler, konsentrert klorin eller kaustisk soda. Vær klar over at skarpe gjenstander kan skade overflaten til karet.

Dusjkabinetter

Andre har også sett på

Support

Vedlikehold

Finn ut hvordan du på best mulig måte tar vare på din baderomsinnredning fra INR.

Se mer
Dusjløsning ARC 43 Plus Original og servantskap GRAND Solid 100.

Design

Dusjer

Bli kjent med våre dusjer i 4 serier med ulike tykkelser på glass og med ulike valgmuligheter. De fleste av våre dusjer har kostnadsfri måltilpasning uansett serie.

Se mer

Finn butikk

Du finner våre baderomsinredninger og dusjvegger i velassorterte baderomsbutikker med utstilling i hele landet.

Se mer