Vedlikeholdsråd dusjvegger

Vedlikehold av dusjvegger

Få ting er så foreldet som et foreldet bad, er de? Ta derfor for vane å rengjøre dusjveggene dine regelmessig for å unngå at smuss og kalk setter seg fast. Og hvorfor ikke behandle dusjveggene dine med nye bunn- og magnetlister nå og da? Her finner du både våre offisielle pleieråd for dusjvegger, men også vår rengjøringsekspert Lottas beste tips for skinnende rene dusjglass.

For en utskriftsvennlig versjon av våre pleietips, klikk her.

DUSJGLASS OG PROFILER ELLER BESLAG

Glassflaten, sett gjennom et mikroskop, inneholder mange små porer der det kan samle seg skitt, såperester og avleiringer over tid, spesielt hvis du bor i et område med høyt kalkinnhold i vannet. Så om du vil bevare den fine glansen i glasset, bør du pleie det nå og da.

Den mest effektive og miljøvennlige måten å holde dusjen ren og fin på, er at dra over med en gumminal og tørke av med en myk klut etter hver dusj. Da unngår du unødvendige kalkavleiringer.

Mot inngrodd smuss anbefales egnede rengjøringsmidler for formålet som kan kjøpes i dagligvarehandelen. Les instruksjonene før du bruker det, for å være sikker på at middelet virker på nettopp dine overflater.
Tenk på at svamper og rengjøringspasta med slipemiddel kan ripe så vel glass som metall. Du bør også være ekstra forsiktig med mønstrede eller frostede glass. Prøv alltid på et lite område først hvis du er usikker.

Husholdningseddik (maks. 12 %) er også effektivt mot kalkflekker. Gni inn, la virke, skyll av med rent vann, og tørk av med en myk klut eller et frottéhåndkle.

Dusjkar i støpemarmor

Støpemarmorens jevne og porefrie overflate har en beskyttelseshinne som kalles gel-coat. Så lenge denne hinnen er intakt, har du et vakkert og fint materiale. Rengjør derfor med en fuktig klut eller et svært mildt, flytende rengjøringsmiddel.
Hvis du ønsker en fin glans, kan du bruke et poleringsmiddel eller bilvoks uten slipemidler i henhold til varedeklarasjonen. Hvis du gjør dette regelmessig, får du en svært fin overflate som holder seg i mange år.
Bruk aldri syrer, ammoniakk, sterke rengjøringsmidler, slipemidler, konsentrert klorin eller kaustisk soda. Vær klar over at skarpe gjenstander kan skade overflaten til karet.

ØVRIG VEDLIKEHOLD

Tetningslister betraktes som forbruksmateriell som ikke omfattes av den normale produktgarantien. Hvis du etter hvert må skifte ut en list, er det svært enkelt. Hos INR-forhandleren får du tilpassede servicesett og andre reservedeler.

På dusjvegger med løftehengsler fra 2012 eller før, må de bevegelige delene smøres med vannfast fett ca. 1 gang i året. Dette får du også kjøpt hos INR-forhandleren.

Andre har også sett på

Support

Vedlikehold

Finn ut hvordan du på best mulig måte tar vare på din baderomsinnredning fra INR.

Se mer

Finn butikk

Du finner våre baderomsinredninger og dusjvegger i velassorterte baderomsbutikker med utstilling i hele landet.

Se mer