Slik tar du vare på og rengjør dusjveggene dine

Rengjør dusjveggene og dusjglasset regelmessig for å forhindre at smuss og kalk fester seg. Her får du både våre offisielle vedlikeholdsråd or dusjvegger, men også vår egen rengjøringseksperts beste tips for skinnende rene dusjglass. Klikk her for en samlet oversikt over alle våre vedlikeholdsråd i utskriftsvennlig format.

Bruk dusjnal

Glassoverflaten, sett under et mikroskop, inneholder mange små porer som over tid samler opp smuss, såperester og avleiringer. Ønsker du å beholde den fine glansen i glasset, må du regelmessig ta vare på det. Tørk av glasset med en dusjnal etter hver dusj, så holder du det blankt og forebygger kalkavleiringer. Vi har to dusjnaler i sortimentet vårt. Du kjøper dem hos våre forhandlere.

DusjnalerBytt dusjlister med jevne mellomrom

Dusjlister anses som forbruksmateriell som har en tendens til å bli både skitne og misfargede etter noen års bruk av dusjveggen. Med et av våre Servicekit kan du enkelt friske opp dusjen med nye lister, både bunnlister og magnetlister mellom dørene. Du kjøper dem hos våre forhandlere.

Servicekit

Bruk riktig rengjøringsmiddel

Mot inngrodd smuss anbefaler vi rengjøringsmidler beregnet for formålet som du kjøper i dagligvarebutikken. Les instruksjonene før bruk for å være sikker på at produktet fungerer på dine spesifikke overflater. Husk at svamper og rengjøringskrem med slipemidler kan lage riper i både glass og metall. Vær ekstra forsiktig med mønstrede eller frostede glass. Test alltid på et lite område først hvis du er usikker.

Husholdningseddik (maks 12%) er effektiv mot kalkflekker. Gni inn, la virke, skyll med rent vann og tørk med en myk klut eller frottéhåndkle.

 

RENGJØRINGSEKSPERTENS TIPS

Rengjøring av dusjglass i 3 steg

Vi spurte Lotta, vår kundeservicemedarbeider i Malmø, om hennes beste tips når hun rengjør sine egne dusjvegger. Vi understreker at dette er Lottas egne, private rengjøringstips. Du finner våre offisielle vedlikeholdsråd finner du lengre opp på siden.

Steg 1. Bland 0,5 dl sitronsyre med 1 liter varmt vann og tilsett noen dråper oppvaskmiddel.

Steg 2. Gni blandingen på dusjglasset med en myk klut. Vær forsiktig slik at du ikke får blandingen på profiler og plast- eller aluminiumsdetaljer fordi de kan ta skade. Det er viktig at du ikke bruker sprayflaske fordi det er vanskeligere å styre hvor blandingen havner.

Steg 3. La det virke i 20 minutter før du skyller av glassene.

Hvis dusjglassene fortsatt ikke er helt rene, bruk en svamp med litt hardere overflate (men ikke for grov), for eksempel en rengjøringssvamp. Dypp svampen i blandingen, hell noen ekstra dråper oppvaskmiddel direkte på svampen og gni til du får skikkelig skum på svampen. Deretter gnir du svampen forsiktig mot glasset. Det er viktig at det skummer skikkelig slik at du ikke riper opp glasset. Når du er ferdig, er det veldig viktig å skylle nøye av både glass og alle omkringliggende detaljer og materialer (for eksempel plast, aluminium, fliser mm). Hvis ikke kan de ta skade av superblandingen.

Rengjøring av dusjkabinetter

Støpemarmorens jevne og porefrie overflate har en beskyttelseshinne som kalles gel-coat. Så lenge denne hinnen er intakt, har du et vakkert og fint materiale. Rengjør derfor med en fuktig klut eller et svært mildt, flytende rengjøringsmiddel. Hvis du ønsker en fin glans, kan du bruke et poleringsmiddel eller bilvoks uten slipemidler i henhold til varedeklarasjonen. Gjør du dette regelmessig, får du en svært fin overflate som holder seg som ny i mange år.

Bruk aldri syrer, ammoniakk, sterke rengjøringsmidler, slipemidler, konsentrert klorin eller kaustisk soda. Vær klar over at skarpe gjenstander kan skade overflaten til karet.

Dusjkabinetter


Relaterte sider

Oversikt glass til våre dusjløsninger.

Herdet sikkerhetsglass

Ulike tykkelse, opasitet og tone gir deg kreative muligheter når du lager din dusjløsning.

Se mer

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer
GRAND Walnot™.

Vedlikeholdsråd

Her finner du våre vedlikeholdsråd for baderomsmøbler, dusjvegger, håndkletørkere, blandebatterier og dusjoppbevaring.

Se mer