Grønne planter på badet

7 tips når du skal innrede med grønne planter på badet

Å innrede hjemmet med planter er en utmerket måte å gjøre raske forandringer. Her avslører vi hva du bør tenke på når du innreder badet med grønne planter. Grønne planter bidrar til høyere luftfuktighet og har evnen til å fylle både deg og badet ditt med ny energi. Ta naturen inn i baderommet og skap etterlengtet harmoni og velvære ved hjelp av grønne planter. Pust inn og finn ditt indre jeg – i det frodige baderommet.

Her deler vi våre 7 beste tips til hvordan du kan fornye badet og skape harmoni og dynamikk ved hjelp av grønne planter.

1. Forandre rommet med grønne planter

Vil du piffe opp badet med enkle midler, så er kanskje den mest effektive og raske måten å gjøre det på å bruke grønne planter. På badet er det ofte overflater som for eksempel vinduskarm, servant eller et veggskap som er fine til planter. Ellers kan man utnytte gulvet eller et hjørne for å plassere et lite innendørs tre eller en annen større plante for å skape trivsel på badet som ellers kjennetegnes av kalde og harde overflater.

Pass også på å bytte ut håndklær og accessoarer i naturlige farger.

2. Skap dynamikk

Å skape dynamikk i et lite bad er alfa og omega. Utnytt høyden og la det bli grønt fra gulv til tak. Hvis du ikke har særlig plass på gulvet, kan det være smart å bruke en ampel og henge plantene fra taket eller variere høyden med pidestaller.

3. Finn balansen mellom kontrast og harmoni

I hvite miljøer og baderom med lyse farger eller hvite vegger og hvit baderomsinnredning blir det ekstra effektfullt å fylle på med grønt. Ved å innrede hvite bad med planter minsker du den sterile følelsen og skaper en herlig følelse av harmoni, som man jo gjerne vil føle på badet. Kontrastene mellom det grønne og det hvite er kanskje det vakreste og reneste som finnes!

4. Planter som tør å ta plass

Har du et stort bad, finnes det ikke noe som er mer luksuriøst og stilig enn planter som tør å ta plass. Store vekster gjør et stort inntrykk og kan virkelig løfte følelsen av et luftig baderom. Har du svarte detaljer i baderomsinnredningen, kan det være kult å velge en svart krukke som kompletterer stilen.

Oops!

Her er det innhold som krever at du aksepterer våre cookies.

5. Skap en tropisk følelse

Våg å ta den helt ut med masse planter på badet. De fleste krukkevekster har sin opprinnelse i tropisk klima og trives i det fuktige baderomsmiljøet. Vil du skape en tropisk følelse på badet skal du velge planter med store blad og litt mørkere nyanser. Kentiapalme er en av våre favoritter som passer til den tropiske stilen. Tips! Å gi plantene en regelmessig dusj hjelper dem å ta opp syre og luft. 

6. Planter som innredningsdetalj

En liten glassvase på servanten med en grønn kvist eller en blomst gir badet liv og bidrar til at innredningen føles gjennomtenkt og personlig. Det er enkelt å variere med ulike snittblomster og vaser i ulike farger.

7. Planter som fint kan leve i rom uten vindu

Hvis du ikke har naturlig dagslys på badet, er det lurt å velge planter som ikke krever så mye dagslys. Favoritten som tåler nesten alle miljøer er Smaragdpalmen (Zamioculcas), som har en fin og dypgrønn farge og klarer seg utmerket i baderom uten dagslys. I dag finnes det også mange fine kunstige planter for den som bare vil ha den grønne kontrasten.

Tips! Trendy vekster til baderommet 2020

Vindusbla

Den trendigste veksten i flere år nå – Vindusbla – holder en god stund til og passer utmerket på badet. Veksten er meget lettstelt og holder seg fresh og fin selv om den står et stykke unna vinduet.

Kentiapalme

En motstandsdyktig og trendy plante i palmeslekten som kan vokse seg stor og buskete. Kentiapalmen vil stå lett fuktig og gjerne få seg en dusj nå og da. Med andre ord en plante som passer godt på badet!

Zamioculcas

Denne planten er også en motstandsdyktig vekst, som trives nesten like godt i det mørke hjørnet som framme i lyset. Med andre ord kan den være en takknemlig venn i alle typer rom – også på badet.

Svigermors tunge

Svigermors tunge er en meget motstandsdyktig plante som kan stå et godt stykke fra vinduet og passer dermed bra som baderomsvekst. Hvis du gir den en skvett vann nå og da, blir den glad og kan med tiden vokse seg riktig så høy.

Relaterte sider

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer

Baderoms­trender 2023

Baderomstrendene i 2023 går i tre retninger: Soft Simplicity, Green Spirit og Urban Elegance. Hvilken av disse baderomstrendene appellerer mest til deg?

Se mer