Tre og finér

Møblene våre er laget av MDF som er lakkert alternativt kledd i eikefinér, beiset og til slutt behandlet med overflatebehandlingen TX Top Extreme. Gjennom jevnlige kontroller i vårt laboratorium i Malmø sikrer vi at møblene oppfyller våre egne høye krav til motstand mot fukt og slitasje. Vi arbeider med sertifisert tre og har som mål at alt tre i møblene våre skal være FSC- eller PEFC-sertifisert.

Våre materialer

MDF

Materialet MDF er laget av resirkulerte, tynne trefliser som presses sammen under stort trykk, noe som gir en meget formstabil plate. Platen lakkeres til ønsket farge alternativt kles med finér, beiset og forseglet med overflatebehandlingen TX Top Extreme, som gir et meget slitesterkt møbel spesielt tilpasset badet.

Finér

I motsetning til mange møbelprodusenter som dekker møblene sine med plastmaterialer for å ligne tre – som melamin og folie – jobber vi hos INR utelukkende med ekte finér eller massivt tre der det er mulig. Finér er et tynt lag med tre som er knivskåret fra solide trestokker og deretter sydd sammen. Siden platene kommer fra samme stokk, er det mulig å produsere møbler som er svært like i både struktur og utseende. Men hver tømmerstokk har sin egen unike karakter, noe som gjenspeiles i finéren som kan variere litt både i farge og trestruktur. I vår fabrikk velger vi nøye ut fronter og gavler som matcher hverandre. Over tid modnes finéren og får en litt dypere farge. Dette gjelder alle møbler laget av ekte tre.

Massivt tre

Vi bruker massivt tre der det er mulig. Eksempler på dette er rammen rundt møbelserien Air Wood, den fingertappede innvendige skuffen samt grepslistene til Grand Grip. Massivt tre forsterker møblenes trefølelse, men for å sikre møblets styrke og minimere risikoen for sprekker og kvister, jobber vi oftest med en velbalansert miks massivt tre, finér og MDF.

Beskyttende overflatebehandling

Som det siste steget i prosessen – etter at frontene og skrogene har fått sin farge eller finér – legger vi to lag med vår egen meget kraftige og fullt omsluttende overflatebehandling TX Top Extreme. Dette - i kombinasjon med regelmessig stell og omsorg etter vedlikeholdsveiledningen - gir deg et baderomsmøbel som kan eldes på best mulig måte og tåle daglig slitasje gjennom hele sin 15-årige garantitid.

TX Top Extreme


Relaterte sider

Materialer, farger, glass og utførelser

Vi arbeider kun med de beste natur- og komposittmaterialene. Her kan du lese om våre materialer og utførelser.

Se mer
AIR Wood i Dark Oak sammen med Brushed Bronze.

Vedlikeholdsråd baderomsmøbler

Slik tar du vare på baderomsmøblene dine. Vedlikeholdsråd for servanter, benkeplater, lakkerte treoverflater samt speil og speilskap.

Se mer

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer