VEDLIKEHOLDSRÅD BADEROMSMØBLER

Vedlikehold av baderomsmøbler

Klikk her for en utskriftsvennlig versjon av våre vedlikeholdsråd.

Vedlikeholdsråd baderomsmøbler

Porselen

Porselensservanter har en hard, glasert og slitesterk overflate. Du rengjør porselenet enklest med en lett fuktet klut og et mildt rengjøringsmiddel. Bruk ikke redskaper som inneholder harde slipemidler.

Unngå også kaustisk soda siden det ødelegger den glaserte overflaten. Det kan oppstå svarte streker når porselenet kommer i kontakt med metallgjenstander. Du kan fjerne streken med et keramisk viskelær.

KOMPOSITTSTEIN

Rengjør vaskeservanten med en fuktet hvit svamp eller en klut med mildt rengjøringsmiddel, for eksempel såpe eller oppvaskmiddel. Hvis vaskeservanten har fått mindre riper, kan du bruke en hvit Scotch-Brite-svamp. Slip overflaten med små, sirkulære bevegelser. Dypere riper kan du forsiktig slipe bort med våtslipepapir eller en grønn Scotch-Brite.

Mindre skader på overflaten kan du reparere med et hvitt reparasjonssett (ta kontakt med INR). For å få samme overflate etter reparasjonen, må du bruke slipepapiret som følger med i reparasjonssettet. Vaskeservanten må ikke utsettes for vann som overstiger 65 °C, da det kan resultere i sprekkdannelser. Utsett ikke vaskeservanten for syrer, ammoniakk, klorin eller andre sterkt etsende produkter. Prøv alltid på et lite område først hvis du er usikker.

VANNLÅS

Vi anbefaler regelmessig rensk av vannlåsen for å fjerne såperester, hår o.a. som kan tette igjen vaskeservanten.

Unngå å bruke sugekopp for avløp eller avløpsrensemidler, da dette kan skade vaskeservanten.

Lakkerte treflater

Dører og skrog rengjør du, i likhet med vaskeservanten, med en lett fuktet klut og et mildt rengjøringsmiddel. Unngå å bruke møbelpolish, rengjøringsmiddel eller svamper med slipeeffekt, ammoniakk eller andre sterke løsemidler.

Vi har malt eller lakkert alle møbeldelene nøye i flere lag før sammensetning for å lukke alle skjøter og dermed hindre vanninntrengning så langt det går. Men det finnes naturligvis grenser. Vann og sprut bør umiddelbart tørkes av med en tørr klut.

Hvis du daglig utsetter et tremøbel for fuktighet, kan det – til tross for at det er laget i fuktsikre materialer og overflatebehandlet i flere lag – etter hvert få små skavanker der fukten kan trenge inn, få treet til å svelle og på sikt forårsake at lakken sprekker. Men hvis du er forsiktig og tørker av de kritiske områdene, for eksempel dørene, vil tremøbelet holde seg i lang tid fremover.

Vedlikeholdsråd benkeplater

CORIAN®

En benkeplate av Corian® er heller ikke helt vedlikeholdsfri, men det kreves bare minimalt vedlikehold for at den skal se bra ut. For den daglige rengjøringen holder det å tørke av Corian® med en fuktig klut og vann. De fleste flekker og fett fjernes med vann og oppvaskmiddel. Hele overflaten bør rengjøres nøye av og til for at glansen ikke skal utvikles ujevnt. Bruk et mildt rengjøringsmiddel, f.eks. Jif med slipeeffekt for Corian® med silkematt finish og oppvaskmiddel for høyblanke flater. På samme måte som Evermite kan Corian® repareres hvis overflaten skulle få en mekanisk skade.

DEKTON® SIRIUS

Benkeplater fra Dekton krever svært lite vedlikehold. Vi anbefaler at du rengjør regelmessig med en myk kjøkkensvamp, grønnsåpe og varmt vann. De fleste pH-nøytrale rengjøringsmiddel kan brukes. Ved tøffe flekker er den beste metoden å vaske av overflaten ved hjelp av litt grovere rengjøringsmiddel av typen Jif Cream eller Fix Universal, og skrubbe litt ekstra for deretter å skylle med varmt vann.

DEKTON® TUNDRA

Benkeplater fra Dekton krever svært lite vedlikehold. Vi anbefaler at du rengjør regelmessig med en myk kjøkkensvamp, grønnsåpe og varmt vann. De fleste pH-nøytrale rengjøringsmiddel kan brukes. Ved tøffe flekker er den beste metoden å vaske av overflaten ved hjelp av litt grovere rengjøringsmiddel av typen Jif Cream eller Fix Universal, og skrubbe litt ekstra for deretter å skylle med varmt vann.

Vedlikeholdsråd for speil og speilskap

Til speil og glassflater bruker du rengjøringsmiddel for glass og en klut. Til aluminium og krom overflater bruker du en lett fuktet klut med mild oppvaskmiddelblanding (1/8).

Mer inspirasjon

Finn butikk

Du finner våre baderomsinredninger og dusjvegger i velassorterte baderomsbutikker med utstilling i hele landet.

Les mer

Om INR

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Les mer

Support

Vedlikehold av bad

Finn ut hvordan du på best mulig måte tar vare på din baderomsinnredning fra INR.

Les mer