AIR Wood i Dark Oak sammen med Brushed Bronze.

Slik tar du vare på baderomsmøblene dine

Alle våre servanter, benkeplater og møbler er produsert i materialer av høy kvalitet med lang holdbarhet. Med litt ekstra omsorg vil de holde seg i topp stand i mange år framover. Klikk her for en samlet oversikt over alle våre vedlikeholdsråd i utskriftsvennlig format.

Vedlikehold av porselenservant

Servanten har en hard, glasert og slitesterk overflate som du rengjør med et lett fuktet klut og et mildt rengjøringsmiddel. Ikke bruk redskaper som inneholder harde slipemidler. Unngå også kaustisk soda da det ødelegger den glaserte overflaten. Svarte striper kan oppstå når porselenet kommer i kontakt med metallgjenstander. Du kan fjerne strekene med et keramisk viskelær.

Vedlikehold av servant i komposittstein

Til den daglige rengjøringen bruk en klut og mildt rengjøringsmiddel. Test alltid rengjøringsmiddelet på et begrenset område først. Fjern flekker fra neglelakk, hårfargingsmiddel, kaffe og vin umiddelbart. Til riper, vanskelige flekker eller misfarginger, bruk den medfølgende slipekluten, skyll med vann og tørk av med en klut. Bruk slipekluten over hele servanten for å få en jevn og fin matt overflate. Skal du kjøpe ny slipeklut, anbefaler vi slipeklut medium rød. For å sikre en langvarig matt effekt bør du årlig rengjøre hele servanten med slipekluten.

Servanten må ikke utsettes for vann som overstiger 65°C, da kan det oppstå sprekkdannelser. Unngå å plassere varme gjenstander direkte på overflaten. Unngå kontakt med veldig sterke rengjøringsmidler, syrer, ammoniakk, klor og andre sterkt etsende produkter. Unngå å bruke skarpe gjenstander som kan skade overflaten.

Vedlikehold av benkeplater i kvartskompositt

Kvartskompositt er et industrielt produsert steinmateriale. Hovedingrediensen kvarts presses sammen med et bindemiddel og fargestoffer. Vanlige trekk i kvartskompositt inkluderer ulike pigmentformasjoner, små porer, hårfine poleringsriper og små fargeprikker i de ensfargede materialene. Dette påvirker ikke kvaliteten på produktet.

For daglig rengjøringen bruk en fuktig klut og mildt rengjøringsmiddel. Ved vanskelige flekker eller for en mer intensiv rengjøring et par ganger i året kan du bruke Jif Cream eller lignende på en fuktig klut eller svamp. Test alltid rengjøringsmidlet på et lite område. Ikke bruk rengjøringsmidler med PH-verdi < 4 eller > 10.

Fjern kraftig smuss og flekker så snart som mulig. Unngå kontakt med aceton og meget sterke rengjøringsmidler som for eksempel metallpolish, avløpsrens og andre etsende stoffer.

Vedlikehold av vannlås

Rens og rengjør vannlåsen regelmessig for å fjerne såperester, hår og andre ting som kan forårsake blokkeringer i servanten. Unngå å bruke sterke rengjøringsmidler eller avløpsrens, da de kan skade servanten.

På bildet ses Bunnventil Easy-Clean som du enkelt rengjør ved å løfte opp og skylle av.

Vedlikehold av lakkerte treflater

Skuffer, dører og skrog rengjør du med en lett fuktet klut og et mildt rengjøringsmiddel. Unngå å bruke møbelpolish, rengjøringsmiddel eller svamper med slipeeffekt, ammoniakk eller andre sterke løsemidler.

Alle komponentene i møblene våre er omsorgsfullt lakkert i flere lag før sammensetting for å tette alle skjøter og dermed bremse vanninntrengningen så langt som mulig. Men det er selvfølgelig grenser. Vann og sprut bør umiddelbart tørkes av med en tørr klut og det er viktig at møbelet plasseres i en slik avstand fra badekar eller dusj at de ikke kan nås av vannsprut.

Hvis du daglig utsetter møbelet ditt for fukt, kan det – til tross for at det er laget av fuktsikkert materiale og overflatebehandlet i flere lag – over tid utvikle små skavanker hvor fukt kan trenge inn, få treverket til å svelle og til slutt forårsake at lakken sprekker. Men hvis du er nøye og tørker av de kritiske områdene, som for eksempel dører og skuffer, vil møbelet ditt vare i lang tid framover.

Vedlikehold av speil og speilskap

Bruk glasspussemiddel og klut. Aluminium og krom overflater tørker du av med mild vaskemiddelblanding (1/8) på en fuktig klut.


Relaterte sider

AIR Wood i Dark Oak. Skjult innerskuff bak hel front.

Tre og finér

Møblene våre er laget av MDF som er lakkert alternativt kledd i eikefinér, beiset og til slutt behandlet med overflatebehandlingen TX Top Extreme.

Se mer

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer
GRAND Walnot™.

Vedlikeholdsråd

Her finner du våre vedlikeholdsråd for baderomsmøbler, dusjvegger, håndkletørkere, blandebatterier og dusjoppbevaring.

Se mer