Om våre metaller

Når vi produserer våre dusjvegger, håndkletørkere og blandebatterier, arbeider vi utelukkende med høykvalitetsmetaller og de mest avanserte overflatebehandlingene tilpasset det tøffe miljøet på badet. Alle våre produkter er designet og produsert for lang holdbarhet og med så liten miljøpåvirkning som mulig.

Våre materialer

Aluminium

Aluminium er et lett, men samtidig sterkt metall som er motstandsdyktig mot korrosjon. I våre produkter blandes aluminiumet med små mengder andre metaller og får i forbindelse med dette en styrke som nesten kan sammenlignes med stål. Aluminium kan smeltes ned og gjenvinnes igjen og igjen og er derfor et av de beste alternativene i et kretsløpsperspektiv.

Anodisering er en elektrokjemisk prosess der overflaten forsterkes og i tillegg får sin endelige utførelse eller farge. Vi legger stor vekt på anodiseringen fordi sluttproduktet får en betydelig sterkere overflate som tåler den daglige slitasjen på badet i mange år.

Rustfritt stål

Rustfritt stål er det klart beste metallet til baderomsinnredning. Metallet har mange fordeler når det gjelder styrke, hygiene, vedlikehold og er det grønneste alternativet da stål kan resirkuleres i det uendelige. Rustfritt stål er også helt fritt for tungmetallet bly og inneholder ingen stoffer som er skadelige for hverken helse eller miljø. I tillegg er metallet motstandsdyktig mot korrosjon.

I de børstede og polerte utførelsene bearbeider vi det rustfrie stålet i sin naturlige form. I de fargede variantene bruker vi den avanserte og kvalitetsmessig beste teknikken: PVD, Physical Vapour Deposition. PVD-behandlingen gjør at fargen trenger inn i stålet i stedet for å legge seg som et lag på overflaten. Dette gir en dyp farge som framhever børstingen og gir en ripebestandig overflate som er mange ganger hardere enn en lakkert overflate.

PVD-behandlingen forlenger også produktets levetid betydelig sammenlignet med andre lakkeringsmetoder. Dette er en stor fordel på badet hvor det er mye slitasje. Det er ikke uvanlig å se hvordan fargen på de mest utsatte stedene, for eksempel dusjhodet eller dusjhåndtaket eller håndtak og grep på servantskap, etterhvert løsner ved vanlig lakkering. I alle tilfellene vinner altså det PVD-behandlede rustfrie stålet.


Relaterte sider

Materialer, farger, glass og utførelser

Vi arbeider kun med de beste natur- og komposittmaterialene. Her kan du lese om våre materialer og utførelser.

Se mer

Vedlikeholdsråd blandebatterier

Slik tar du vare på blandebatteriet ditt. Vedlikeholdsråd for servantbatterier og takdusjer.

Se mer

Garanti

Med full tillit til våre omfattende laboratorietester tilbyr vi hele 15 års garanti på både dusjløsninger og baderomsmøbler.

Se mer