Baderom på 4 kvm

Slik planlegger du et baderom på 4 kvadrat

Å lage et pent og funksjonelt baderom på bare 4 kvadrat eller mindre, er det egentlig mulig? Det er det så absolutt! Selv om du mest sannsynlig må gi avkall på både jacuzzi og dobbelt servantskap, men med baderomsinnredning og dusj med uvanlig smarte funksjoner kan du få til et baderom som er både til nytelse og praktisk.

La oss ta en titt på fem uvanlig smarte planløsninger for små baderom og se om vi kan vekke inspirasjonen din!

1. Lite baderom med nisje

Å lage en nisje i et lite bad gir mange muligheter i form av veggplass på den andre siden av dusjen. Hvis nisjen er veldig trang, bør du velge en dusj med foldedør. Dusjserien LINC Flex er designet for akkurat det formålet. De praktiske og stilige foldedørene kan lages på nisjebredde fra 580 mm opp til 1880 mm. LINC Flex finnes i flere modeller og kombinasjoner av dører og faste glass.

LINC Flex

Til små baderom med nisje anbefaler vi en dusj med foldedør. Når du drar i grepet, folder døren seg innover, noe som gjør det mulig for deg å montere et servantskap helt inntil. Velg gjerne et servantskap fra INR med overflatebehandlingen TX Top Extreme™, slik at du er sikker på at det tåler de tøffe takene og ekstra fukten som gjerne oppstår når plassen er begrenset.

2. Lite baderom med dusjhjørne

I det trange, avlange baderommet kan du enten dele av hele nedre delen med en dusjvegg eller som her – med plass til WC – velge et dusjhjørne med foldedører. Når du ikke dusjer, folder du helt enkelt dørene inn og frigjør gulvplass. LINC Flex har flere varianter dusjhjørner for små baderom.

LINC Flex

En av de store fordelene med et dusjhjørne med foldedører er at du kan plassere et servantskap eller WC helt inntil uten at det kolliderer med glasset. Fold dørene helt inn mot veggen når du ikke bruker dem.

3. Lite bad med vindu

Hvis du har et vindu i baderommet som er «i veien», har vi løsningen: Dusjløsningen LINC Monument kan monteres midt på veggen eller helt inntil hjørnet på i prinsippet helt valgfrie mål. Prøv deg fram til den beste løsningen for deg i Dusjverkstedet.

Dusj ved vindu

Ikke la vinduet lage problemer for deg. LINC Monuments veggprofiler kan monteres i prinsipp så nærme hjørnet som mulig. Test i Dusjverkstedet.

4. Lite bad med skråtak

En dusjløsning under skråtak gjør at det blir et riktig så koselig sted å nyte morgendusjen. Velg mellom flere dusjhjørner med glass i ulike farger og tykkelser. Du kan også skape en ny vegg og på den måten på en nisje med dusj på den ene siden og praktisk plass til håndkletørker og knagger på den andre.

Skreddersydd dusj

Velg en dusjløsning med en fast vegg og en dør slik at du kan plassere øvrig innredning eller WC helt inntil dusjen uten å risikere å slå i noe når du åpner døren.

5. Lite baderom med smart oppbevaring

Med servantskapet og håndkletørkeren på hver side av dusjhjørnet har du håndkletørkeren i umiddelbar nærhet når du har dusjet. Velg gjerne dusjdører som kan foldes inn når du ikke bruker dusjen. På den måten får du frigjort gulvplass. I dusjserien LINC kan du velge til den smarte dusjoppbevaringen PILE som tryller bort alle sjampoflaskene fra gulvet.

Dusjserien LINC

Den kanskje beste dusjløsningen for akkurat denne plantegningen er et dusjhjørne med dør og en fast vegg nærmest servantskapet. På den måten skjermes servantskapet for vann og dusjglasset kolliderer ikke med noe.

Andre har også sett på

Gode råd ved baderomsplanlegging

Dusj ved vindu

LINC Monument er en vakker hjørneløsning med veggprofiler som kan plasseres rett inntil hjørnet.

Se mer

Planlegging

Guide: Små bad

Å innrede små baderom krever ofte ekstra planlegging og tankearbeid. Her er våre 10 beste tips.

Se mer

Planlegging

Gode råd ved baderomsplanlegging

Når man skal renovere badet, gjelder det å finne de gode løsningene. Her har vi samlet noen vanlige problemstillinger samt forslag til løsninger. 

Se mer