Baderom på 4 kvm

Slik planlegger du et pent og praktisk baderom på bare 4 kvadrat

Å lage et vakkert og funksjonelt baderom på bare 4 kvadratmeter – er det overhodet mulig? Det er det så absolutt! Selv om du mest sannsynlig må gi avkall på både jacuzzi og dobbelt servantskap kan du få både nytelse og stil på den ganske begrensede gulvflaten. Hemmeligheten ligger helt klart i produkter med smart funksjon og baderomsmøbler som tåler litt fukt nå og da. La oss ta en titt på 5 uvanlig smarte planløsninger for små baderom og se om vi kan vekke inspirasjonen din!

1. Lite bad med trang nisje

Å dusje i en nisje gir en herlig og lun følelse. Men hvis nisjen er veldig smal kan det bli litt klønete å gå inn og ut av dusjen. Den smarte dusjserien SYNC er designet for akkurat dette lille problemet. De praktiske og stilige foldedørene finnes for nisjebredder fra 580 mm og opp til 1880 mm. SYNC finnes i flere modeller og kombinasjoner av dører og fastvegger.

Dusjerien SYNC

En smart nisjeløsning frigjør plass slik at du kan få plass til et romsligere servantskap. Her en VISKAN Grip 120 i NCS.

Servantskap VISKAN Grip 120 i NCS-farge med speil TOUCH 120. Dusjdør SYNC 2 og håndkletørker LINE.

SYNC foldedører gjør det enkelt å komme inn i selv den trangeste nisjen. Servantskapet VISKAN GRIP finnes i bredder fra 40 cm opp til 120 cm. Perfekt for det lille badet.

2. Avlangt baderom på 4 kvm

I det avlange baderommet kan du enten dele av hele nedre delen med en dusjvegg eller som her – hvis du trenger plass til et toalett også på samme flaten – en hjørneløsning med smarte foldedører. Når du ikke dusjer, folder du enkelt inn dørene og frigjør gulvplass.

Dusjerien SYNC

En av de store fordelene med SYNC foldedører er at du kan plassere et servantskap eller toalett helt inntil uten at dusjdørene kommer borti. Fold dørene inn mot veggen når dusjen ikke er i bruk.

Utnytt veggflaten i det lille badet. Et speilskap er nesten et must. Her STAGE 60 sammen med servantskapet VISKAN Solid 60.

3. Lite bad med vindu

Hvis det lille badet ditt har et vindu «i veien», har vi løsningen: Dusjløsningen LINC Monument kan monteres enten midt på veggen eller helt inn i hjørnet på valgfritt mål uten at det påvirker hvordan dørene møtes. Både vinduet og servantskapet som i dette tilfellet står helt inntil er beskyttet mot fukt.

Dusj ved vindu

Takket være LINC Monuments buede dører får man en stor og god dusjsone uansett på hvilket mål dørene monteres.

Ikke la vinduet lage problemer for deg. LINC Monuments veggprofiler kan monteres i prinsipp så nærme hjørnet som mulig. Test i Dusjverkstedet.

Dørene kan svinges inn over hverandre, noe som frigjør gulvplass når dusjen ikke er i bruk.

4. Lite bad med skråtak

I eldre loftsetasjer i byen er det ikke uvanlig at baderommene har skråtak og er bittesmå. Ved hjelp av en skråkappet dusjløsning får du laget en fin nisje hvor du kan nyte morgendusjen.

Skreddersydd dusj

Ved å kombinere en dør med en fast vegg kan du plassere øvrig innredning helt inntil dusjen uten å risikere å slå imot noe.

Utnytt flaten på den andre siden av nisjeveggen til plassering av for eksempel håndkletørkere.

5. Baderom på 2x2 kvm

I det kvadratiske baderommet tar servantskapet og håndkletørkerne sine angitte plasser på hver sin side av dusjhjørnet, som takket være dører med patenterte løftehengsler kan svinges inn i dusjsonen når dusjen ikke er i bruk. Plassér den smarte dusjoppbevaringen PILE i den ene veggprofilen og vips! er alle flaskene borte fra gulvet.

Dusjserien LINC

Den smarteste dusjoppbevaringen PILE monteres i veggprofilen til dusjene i seriene LINC- og SYNC.

Andre har også sett på

Baderomsplanlegging

Små bad

Å innrede små bad krever litt ekstra planlegging og tankearbeid. Her er et par tips til hvordan du kan utnytte plassen i et lite bad maksimalt. 

Les mer

Planlegging

Baderomsplanlegging

Når man skal renovere badet, gjelder det å fine de gode løsningene. Her har vi samlet noen vanlige problemstillinger samt forslag til løsninger. 

Les mer