Små bad

Slik planlegger og innreder du små bad

Å innrede små bad krever litt ekstra planlegging og tankearbeid – særlig hvis du vil at rommet skal gi den etterlengtede avkoblingen. Mange spørsmål dukker opp når du begynner å lete etter inspirasjon: Hvordan skal du få plass til alt? Hvilke møbler skal du velge? Her er et par tips til hvordan du kan utnytte plassen i et lite bad maksimalt.

1. SMÅ BADEROMSMØBLER MED STOR OPPBEVARINGSPLASS

Ikke nok med at små bad krever baderomsinnredning i de minste størrelsene – de små møblene skal dessuten helst ha plass til mer for å kompensere. Mens den faktiske plassen krymper må oppbevaringen øke og her blir smarte baderomsmøbler med fullt uttrekkbare skuffer med skuffeinndeling ekstra viktig. La deg ikke lure av et lite ytre – selv et mindre møbel kan overraske med god oppbevaringsplass når du åpner skuffen. På bildet ved siden av ser du servantskap fra vår serie AIR som finnes med eller uten benstativ.

Utforsk AIR

Flere alternativer

Vårt luftigste servantskap AIR med benstativ i hvitt byr på smart oppbevaring. Her i den smaleste varianten, 60 cm.

ER 60 CM FOR BREDT?

Servantskapet NORM – med sin karakteristiske og stilrene grepslist – finnes nå i de nette målene 40 respektive 50 cm.

Utforsk NORM

Flere alternativer

Gå til produktet

Legg til i Moodboard

NORM 40 MED DØR

Fra kr 4 480,-.

NORM 50 I STILL GREY

Fra kr 6 080,-.

Flere alternativer

NORM 50 I HVIT

Fra kr 6 080,-

2. NÅR DET ER TRANGT OM PLASSEN – VELG DUSJ I STEDET FOR BADEKAR

I små bad er det naturlig at badekaret må vike plassen for dusjveggen, og her har du alle muligheter til å skape en dusj som er både estetisk tiltalende samtidig som den er plassbesparende. Skråtak, rør og knevegger kan gjøre planleggingen ekstra utfordrende, men med en dusjvegg fra INR er det enklere å skape en dusjplass på et litt kronglete sted. Vi skreddersyr de aller fleste av våre dusjmodeller. Ofte er det nok med en enkel håndlaget skisse for at en av våre forhandlere skal kunne hjelpe deg å virkeliggjøre dusjdrømmen din.

Se våra dusjvegger

Bad på 4 kvm? Oh, yes!

SYNC ble laget for å optimalisere plassen i små bad.

Duschserie SYNC

Baderomsplanlegging

Dusj ved vindu

LINC Monument er en vakker hjørneløsning med veggprofiler som kan plasseres rett inntil hjørnet.

Les mer

Alternativer og tilvalg

Måltilpassed dusjvegg

Velg en dusjvegg som vi tilpasser for deg eller hent den ut av drømmene dine!

Les mer

3. DEL AV FOR Å ÅPNE OPP

Å avgrense en del av badet ved hjelp av en glassvegg eller en ny vegg kan gi uante muligheter. Med en dusj på den ene siden og for eksempel et toalett på den andre kan du få plass til mer på en overraskende liten flate. Velger du en foldbar dusjdør fra vår serie SYNC, er det nok at nisjen er 58 cm bred for at du skal få plass til å få inn og ut uten problemer.

Utforsk SYNC

En av våre smarteste dusjserier heter SYNC og består av foldedører som er optimalisert for svært små rom. Her med servantskapet NORM i Still Grey, håndkletørkeren LINE m.m.

Flere alternativer

LINC 2 i nisje med frostet glass og hvit veggprofil.

4. TRYLL MED LYS OG DYBDE – SKAP STØRRE ROMFØLELSE MED SPEIL

Lys forstørrer, mørkt forminsker – en sannhet som også gjelder på badet. Ved å velge lyse farger og materialer på baderomsinnredning og vegger samt gulv, kan du få badet til å føles større enn det faktisk er. Klart glass på dusjveggen er å foretrekke framfor frostet  eller farget glass hvis det er plass du er ute etter. Og glem for all del ikke speilet! Speil skaper dybde på selv de minste flater. Foretrekker du rundt eller firkantet, med eller uten LED-belysning? Sjekk våre speil og finn din personlige favoritt! Riktig speil gir karakter til badet.

Speil og speilskap

5. BYGG I HØYDEN – TENK VERTIKALT!

Når gulv- og veggflaten er begrenset – bygg i høyden! Våre ikoniske håndkletørkere LINC, MARK og Red Dot Award-vinneren BOW gjør akkurat det med sitt elegante langsmale uttrykk. Og tørker dessuten håndkleet minst like effektivt som en tradisjonell håndkletørker. Nytt i 2018 er dusjoppbevaring hvor vi ser flere smarte innovasjoner som optimaliserer flaten i små bad og inni dusjen. Endelig er det slutt på å snuble over sjampoflaskene på gulvet!

Duschoppbevaring

Flere alternativer

Gå til produktet

Legg til i Moodboard

BOW gir både varme og et subtilt nedadrettet lys.

Den langsmale oppbevaringen PILE integreres i LINC-dusjveggenes veggprofil. NEST og CASE monteres på veggen og passer like bra i et eksisterende bad som i et nytt bad takket være muligheten til borrfri montering.

Mer inspirasjon

Planlegging

Guide: Velg riktig dusjvegg

Vi har forstått at du går med dusjtanker, men at beslutningen ikke alltid er så lett. La oss hjelpe deg på vei.

Les mer

Planlegging

Baderomsplanlegging

Når man skal renovere badet, gjelder det å fine de gode løsningene. Her har vi samlet noen vanlige problemstillinger samt forslag til løsninger. 

Les mer

Finn butikk

Du finner våre baderomsinredninger og dusjvegger i velassorterte baderomsbutikker med utstilling i hele landet.

Les mer