Iconic by Ebbe og Ida

Hjemme hos

Spektakulært hus med ikonisk baderom på Gotland

I det svenske TV-programmet Grand Designs fikk vi følge Ebbe og Ida som bygget drømmehuset sitt i Grötlingbo på Gotland med inspirasjon fra en klassisk gotlandsk låve. Et spektakulært hus med fantastiske mingleområder ute og inne samt mange uventede løsninger som forener det klassisk gotlandske med moderne skandinavisk arkitektur.

Huset er tegnet i samarbeid med arkitekt Leo Beccari. Mye ble endret underveis. For eksempel måtte baderommet ta en ny runde på tegnebordet for å få den rette følelsen av avslappet, naturnær eksklusivitet. Siden baderommet er relativt lite ble det ekstra viktig med funksjonell innredning som også skulle få rommet til å føles større.

Dusjvegg som romdeler

Da Ebbe og Ida skulle velge innredning til baderommet, ville de ha design og kvalitet. Til dusjen falt valget på dusjdøren Arc 2 Original fra INR i 8 mm klart glass med svarte beslag. Grunnen til at de valgte akkurat denne løsningen forklarer Ebbe her:

 

- Vi ville ha muligheten til å dele av rommet og svinge dusjdøren inn mot veggen når den ikke er i bruk. Det frigjør plass samtidig som det er funksjonelt og stilig.

Dusjserie Arc

Baderom med ærlig preg

Den plasstøpte betongen bidrar til den rette jordnære og ærlige følelsen som vi finner igjen i hele huset og som smelter så fint inn i det gotlandske landskapet. Til dette valgte de en lekker servant i kobber fra Superfront, blandebatteri fra Tapwell og håndkletørkerne Line fra INR i matt svart.

- Jeg kan ikke slutte å se på håndkletørkerne. De er både pene og effektive og jeg elsker hvordan de liksom vokser ut av de oppvarmede Terrazzoflisene.

Håndkletørker Line

Huset har mange flotte detaljer som solsengene i betong og den annerledes utedusjen.

Det går i jordtoner med innslag av svart i hele huset. Her kan man puste ut og bare være.

En åpen uteplass med akkurat passe skygge og spennende lysspill.

Hvem bor her?

Ebbe og Ida som begge er selgere og de to barna Cleo og Cedric. Familien var med i TV-programmet Grand Designs Sverige i 2020.

Relaterte sider

Hjemme hos

Iconic by Vibeke

Målet var et baderom hvor alle fem i familien kan oppholde seg – og trives – samtidig. Resultatet? Et rom fylt av estetikk, funksjon og masse søskenkjærlighet.

Se mer

Hjemme hos

Iconic by Desirée

Ut fra visjonen om et bedre planlagt baderom med plass til såvel funksjon som estetikk tok det nye drømmebadet sakte form.

Se mer

Hjemme hos

Iconic by Villa Nordic Stories

Drømmen var et hus som skulle føles som å være på ferie hele året. Lyktes de? Bli med hjem til Pauliina og Jukka.

Se mer