Spektakulært hus med ikonisk baderom på Gotland

I det svenske TV-programmet Grand Designs fikk vi følge Ebbe og Ida som bygget drømmehuset sitt i Grötlingbo på Gotland med inspirasjon fra en klassisk gotlandsk låve. Et spektakulært hus med fantastiske mingleområder ute og inne samt mange uventede løsninger som forener det klassisk gotlandske med moderne skandinavisk arkitektur.

Huset er tegnet i samarbeid med arkitekt Leo Beccari. Mye ble endret underveis. For eksempel måtte baderommet ta en ny runde på tegnebordet for å få den rette følelsen av avslappet, naturnær eksklusivitet. Siden baderommet er relativt lite ble det ekstra viktig med funksjonell innredning som også skulle få rommet til å føles større.

Dusjvegg som romdeler

Da Ebbe og Ida skulle velge innredning til baderommet, ville de ha design og kvalitet. Til dusjen falt valget på dusjdøren Arc 2 Original fra INR i 8 mm klart glass med svarte beslag. Grunnen til at de valgte akkurat denne løsningen forklarer Ebbe her:

 

- Vi ville ha muligheten til å dele av rommet og svinge dusjdøren inn mot veggen når den ikke er i bruk. Det frigjør plass samtidig som det er funksjonelt og stilig.

Dusjserie Arc

Baderom med ærlig preg

Den plasstøpte betongen bidrar til den rette jordnære og ærlige følelsen som vi finner igjen i hele huset og som smelter så fint inn i det gotlandske landskapet. Til dette valgte de en lekker servant i kobber fra Superfront, blandebatteri fra Tapwell og håndkletørkerne Line fra INR i matt svart.

- Jeg kan ikke slutte å se på håndkletørkerne. De er både pene og effektive og jeg elsker hvordan de liksom vokser ut av de oppvarmede Terrazzoflisene.

Håndkletørker Line

Huset har mange flotte detaljer som solsengene i betong og den annerledes utedusjen.

Det går i jordtoner med innslag av svart i hele huset. Her kan man puste ut og bare være.

En åpen uteplass med akkurat passe skygge og spennende lysspill.


Relaterte sider

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer
baderom trender 2024

Baderoms­trender

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer