Drømmen om et hus som skulle føles som å være på ferie

Det moderne tømmerhuset som ble bygget til Lojos boligmesse i Sør-Finland kombinerer fellesinteressene hos den aktive familien: seiling, alpint og Finlands vakre natur. Drømmen var et hus som skulle føles som å være på ferie hele året. Klarte de det? Bli med og utforsk Paulinas og Jukkas harmoniske hjem med to bad – like vakre som de er ulike!

Med den finske naturen tett på

Etter å ha lett i flere år fant familien helt tilfeldig en egnet tomt i Lojo boligmesseområde – vakkert omgitt av dype sjøer og eventyrlig bjørkeskog. Arkitekt Virve Rosberg tegnet et hus som skulle oppfylle hele familiens ønsker. Pauliina forteller:

- Materialene vi valgte minner oss om naturen. Tre, stein og vann som bærende elementer roer ned og kompletterer hverandre og skaper en vakker harmoni i interiøret. Huset er en del av boligmesseprosjektet, men det er vi som har fått tegnet huset selv og alle materialvalgene er våre egne.

– Vi ville ha badet i nær tilknytning til soverommet og walk-in-garderoben. Det er ikke klesskap i soverommene, så det var veldig viktig for oss med riktig planløsning og en naturlig flyt fra soverom til bad og videre inn i garderoben. Vi laget plantegningen selv for å få det akkurat sånn som vi ville ha det.

Naturlig flyt mellom rommene

– Vi ville ha baderommet i nær tilknytning til soverommet og walk-in-garderoben. Det er ikke klesskap i soverommene, så det var veldig viktig for oss med riktig planløsning og en naturlig flyt fra soverom til baderom og videre inn i garderoben. Vi laget plantegningen selv for å få det akkurat sånn vi ville ha det.

- Vi valgte møbler sammen med interiørkonsulenten vår. Når det gjelder baderomsinnredningen, var det viktig for oss å enten finne en snekker som kunne lage plassbygde baderomsmøbler i høy kvalitet eller finne produkter på tilsvarende nivå fra et eksisterende sortiment.  Valget falt til slutt på innredning fra INR.

Servantskap i spesialbestilt farge

Servantskapet – i to identiske eksemplarer, et på hver side av veggen – bestilte de i en farge som de selv valgte; NCS S 1005-Y60R. Dette for å matche kalksteinen på veggen. Benkeplaten er i kvartskompositt – et ripebestandig materiale som ikke suger til seg væske, noe som gjør det til et godt alternativ til naturstein som krever stor omsorg og daglig vedlikehold. Som tilvalg valgte de stikkontakt i nedre skuff, ekstra småoppbevaring og push til å åpne skuffene.

GRAND Solid


Tilvalg til møbler

Hva er dere spesielt fornøyde med?

- Vi er så fornøyde med møbelvalget fra INR. Ikke bare kvaliteten, men også at vi kunne velge vår egen farge på servantskapet. Det ga oss en enorm frihet til å få det akkurat som vi ville. Designen på møblene er også tidløs, noe som føles bra i en verden i endring hvor trendene bare fyker forbi fortere enn noen gang før.

Møbelserier

Privat badstuavdelning

Til huset hører det også med en privat badstuavdeling som en separat hytte. Hyttas tømmervegger er malt i en vakker marineblå nyanse. Her valgte Pauliina et litt mindre servantskap fra INRs Viskan-serie, lakkert i samme farge som veggene; NCS S 5030-B.

- Akkurat denne nyansen valgte jeg fra kunstverket «Pleione» av Hannu Leimu som illustrerer seilbåten vår. Badstuhytta er virkelig helt herlig og her tilbringer vi mye tid sammen.

Viskan Grip

Produkter og materialer

Servantskap Grand Solid 80 cm i NCS S1005-Y60R fra INR / Speil Loox Ø70 cm fra INR / Servantskap på det lille toalettet Viskan Grip 40 cm i NCS S 5030-B fra INR / Fliser fra Jura Beige naturstein / Blandebatterier fra Tapwell

 


Relaterte sider

Hjemme hos Ebbe og Ida

Hils på hjemme hos Ebbe og Ida som bygget drømmehuset sitt i Grötlingbo på Gotland inspirert av en klassisk gotlandsk låve.

Se mer

Hjemme hos Vibeke

Målet var et baderom hvor alle fem i familien kan oppholde seg – og trives – samtidig. Resultatet? Et rom fylt av estetikk, funksjon og masse søskenkjærlighet.

Se mer