Iconic by Villa Nordic Stories

Hjemme hos

Drømmen om et hus som skulle føles som å være på ferie

Det moderne tømmerhuset i Sør-Finland kombinerer fellesinteressene hos en aktiv familie; seiling, alpint og Finlands vakre natur. Drømmen var å bygge et hus som skulle føles som å være på ferie.

I denne Hjemme hos-reportasjen får du se Pauliinas og Jukkas harmoniske hjem, og baderommet som skaper en funksjonell og vakker helhet.

Etter å ha lett i flere år fant familien helt tilfeldig en egnet tomt i Lojo. De hyret arkitekten Virve Rosberg til å tegne et hus som skulle oppfylle hele familiens ønsker.

- Materialene vi valgte minner oss om naturen. Tre, stein og vann som elementer roer ned og kompletterer hverandre og skaper en vakker harmoni i interiøret.

Vi ville at den harmoniske atmosfæren skulle flyte sømløst fra rom til rom. Tidløse naturmaterialer som lin, eik og stein samt heraldiske lintekstiler fra min barndom som moren min har designet og vevd. Det samme med eikemøblene som er snart 20 år gamle.

Baderom kombinert med soverom

Utgangspunktet for baderommene var definitivt plassering. Vi ville at soverommene skulle ligge nær de funksjonelle baderommene og walk-in garderoben. Huset vårt har ikke skap i soverommene og vi har ikke sløst med kvadratmeterne til et grovkjøkken. Baderomsmøblene er fra GRAND-serien til INR.

GRAND Solid

Jeg tegnet planskissene selv, mens møblene valgte vi sammen med en interiørkonsulent. For oss var det viktig å enten finne en snekker som kunne lage plassbygde baderomsmøbler eller høykvalitets produkter spesielt til baderommet. De fant vi hos INR Iconic Nordic Rooms. Til Master Bathroom valgte vi et servantskap i Grand-serien. Det er to like servantskap på hver sin side av veggen. Som tilvalg valgte vi stikkontakt i skuffen, Organizers, pushfunksjon til skuffene og et innebygget lydsystem. Dessuten ble møblene lakkert i akkurat den fargen vi ville ha!

Tilval

Skuffene leveres med praktiske Organizer-oppbevaring som standard.

GRAND Solid er utstyrt med Bluetooth-høyttalere integrert i skroget. Benkeplaten av kvartskompositt er ripebestandig og suger ikke til seg væske. Den er derfor et meget godt alternativ til for eksempel naturstein som normalt krever stor omsorg og daglig vedlikehold når den utsettes for såpe og vann.

Benkeplater

Hva er dere spesielt fornøyd med?

– Valget av møbler fra INR var spesielt gledelig med et allsidig utvalg av utmerket materiale. Friheten til å velge farger lot oss oppnå den harmonien vi søkte. Vi tror at møblene vi velger kommer til å være tidløse og holdbare i en verden i endring når trender fyker forbi.

Det lille toalettet i tilknytning til badstueavdelingen

Badstueavdelingen er bygget som en sommerhytte. Den består av en badstue, et omkledningsrom, et dusjrom samt et badstuerom og et separat toalett. Badstuerommets trepanelvegger og det lille toalettet er malt i en vakker dyp marineblå farge.

VISKAN servantskapet ble lakkert i samme nyanse som veggene. Nyansen ble valgt fra kunstverket «Pleione» av Hannu Leimu som illustrerer seilbåten vår. Til servantskapet valgte vi en tynn servant i komposittstein. Det smale høyskapet VISKAN Grip 40 er lakkert i NCS-fargen S5030-B.

VISKAN Grip

Hvem bor her?

Interiørarkitekt Pauliina 45 år, Jukka 51 år og døtrene Erika 12 år og Elli 9 år. I det siste har tiden blitt brukt til bygging, men målet er å få mer tid til et aktivt liv igjen. Hele familien elsker vintersport, spesielt alpint.

Produkter og materialer

Master bathroom INR GRAND Solid 80 NCS S1005-Y60R

Speil INR LOOX 70

Det lille toalettet INR VISKAN Grip 40 NCS: S5030-B

Fliser Master bedroom KPH og det lille toalettet i tilknytning til badstuen: Jura Beige natursten kakel

Skyvedører, mellomdører: Joroinen Vikdörr, utvald ekfanér

Kraner og takdusjer: Tapwell Bronze

 

Andre har også besøkt

Om INR

Iconic Nordic Rooms

Hos oss på INR finner du skreddersydde dusjløsninger, baderomsinnreding
og accessoarer med Nordens fremste kvalitet

Se mer

Hjemme hos

Iconic by Peeta Peltola

Sjekk interiørdesigner Peeta Peltolas mini-spa i en byleilighet i sentrale Helsingfors.

Se mer

Inspirasjon

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender og inspirasjon for baderom – skapt for deg som vil planlegge og innrede nytt baderom.

Se mer