Iconic by Villa Nordic Stories

Hjemme hos

Drømmen om et hus som skulle føles som å være på ferie

Det moderne tømmerhuset som ble bygget til Lojos boligmesse i Sør-Finland kombinerer fellesinteressene hos den aktive familien: seiling, alpint og Finlands vakre natur. Drømmen var å bygge et hus som skulle føles som å være på ferie hele året. Klarte de det? Bli med og utforsk Pauliinas og Jukkas harmoniske hjem med to baderom – like vakre som de er ulike!

Med den finske naturen nært innpå huset

Etter å ha lett i flere år fant familien helt tilfeldig en egnet tomt i Lojo – vakkert omgitt av dype sjøer og eventyrlig bjørkeskog. Arkitekt Virve Rosberg tegnet et hus som skulle oppfylle hele familiens ønsker. Pauliina forteller:

- Materialene vi valgte minner oss om naturen. Tre, stein og vann som bærende elementer roer ned og kompletterer hverandre og skaper en vakker harmoni i interiøret. Huset er en del av boligmesseprosjektet, men det er vi som har fått tegnet huset selv og alle materialvalgene er våre egne.

- Vi ville at den harmoniske atmosfæren skulle flyte sømløst mellom rommene. Tidløse naturmaterialer som lin, eik og stein samt heraldiske lintekstiler fra min barndom – designet og vevd av moren min – har fått en naturlig plass i huset. Det samme med de tidløse, vakre eikemøblene som er mange tiår gamle.

Naturlig flyt mellom rommene

– Vi ville ha baderommet i nær tilknytning til soverommet og walk-in-garderoben. Det er ikke klesskap i soverommene, så det var veldig viktig for oss med riktig planløsning og en naturlig flyt fra soverom til baderom og videre inn i garderoben. Vi laget plantegningen selv for å få det akkurat sånn vi ville ha det.

- Vi valgte møbler sammen med interiørkonsulenten vår. Når det gjelder baderomsinnredningen, var det viktig for oss å enten finne en snekker som kunne lage plassbygde baderomsmøbler i høy kvalitet eller finne produkter på tilsvarende nivå fra et eksisterende sortiment.  Valget falt til slutt på innredning fra INR.

Servantskap i spesialbestilt farge

Servantskapet – i to identiske eksemplarer, et på hver side av veggen – bestilte de i en farge som de selv valgte; NCS S 1005-Y60R. Dette for å matche kalksteinen på veggen. Benkeplaten er i kvartskompositt – et ripebestandig materiale som ikke suger til seg væske og som gjør det til et godt alternativ til naturstein som krever stor omsorg og daglig vedlikehold. Som tilvalg valgte de stikkontakt i nedre skuff, ekstra småoppbevaring og push til å åpne skuffene.

GRAND Solid

 

Tilvalg til møbler

Hva er dere spesielt fornøyde med?

- Vi er så fornøyde med møbelvalget fra INR. Ikke bare kvaliteten, men også at vi kunne velge vår egen farge på servantskapet. Det ga oss en enorm frihet til å få det akkurat som vi ville. Designen på møblene er også tidløs, noe som føles bra i en verden i endring hvor trendene bare fyker forbi fortere enn noen gang før.

Våre møbelserier

Privat bastuavdelning

Til huset hører det også med en privat badstuavdeling som en separat hytte. Hyttas tømmervegger er malt i en vakker marineblå nyanse. Her valgte Pauliina et litt mindre servantskap fra INRs Viskan-serie, lakkert i samme farge som veggene; NCS S 5030-B.

- Akkurat denne nyansen valgte jeg fra kunstverket «Pleione» av Hannu Leimu som illustrerer seilbåten vår. Badstuhytta er virkelig helt herlig og her tilbringer vi mye tid sammen.

Viskan Grip

Hvem bor her?

Interiørarkitekt Pauliina 45 år, Jukka 51 år og døtrene Erika 12 år og Elli 9 år. I det siste har tiden blitt brukt til bygging, men målet er å få mer tid til et aktivt liv igjen. Hele familien elsker vintersport, spesielt alpint.

Produkter og materialer

  • Servantskap Grand Solid 80 cm i NCS S1005-Y60R fra INR
  • Speil Loox Ø70 cm fra INR
  • Servantskap på det lille toalettet Viskan Grip 40 cm i NCS S 5030-B fra INR
  • Fliser fra Jura Beige naturstein
  • Blandebatterier fra Tapwell

 

Relaterte sider

Hjemme hos

Iconic by Ebbe och Ida

Hils på hjemme hos Ebbe og Ida som bygget drømmehuset sitt i Grötlingbo på Gotland inspirert av en klassisk gotlandsk låve.

Se mer

Hjemme hos

Iconic by Vibeke

Målet var et baderom hvor alle fem i familien kan oppholde seg – og trives – samtidig. Resultatet? Et rom fylt av estetikk, funksjon og masse søskenkjærlighet.

Se mer

Hjemme hos

Iconic by Desirée

Ut fra visjonen om et bedre planlagt baderom med plass til såvel funksjon som estetikk tok det nye drømmebadet sakte form.

Se mer