Landlig bad med mye oppbevaringsplass hjemme hos stylisten Emelie Sundberg

I villaen i Spånga i Stockholm er det trivelig. Hjemmekoselig og lunt, men uten at det virker rotete. Her bor fotografen og stylisten Emelie Sundberg med familien. Emelie, som er en kjent profil i den svenske interiørverdenen, har innredet huset i jordnære, varme farger med en harmonisk blanding av gammelt og nytt med tydelige innslag av naturmaterialer som tre, lin og stein.

Familiens prosjekter i huset er mange og avløser hverandre i høyt tempo. Et av de siste var å pusse opp badet som relativt nylig ble renovert av den tidligere eieren. Det var ikke snakk om en totaloppussing, men heller en nøye gjennomtenkt tilpasning basert på familiens behov og smak.  Hva ville de beholde, og hva måtte ut? Det får vi straks vite.

Emelie på Instagram:
@emelie.sundberg

Dempede jordnære farger med tidstypiske detaljer gir en innbydende følelse.

«Jeg bruker mer farger i innredningen nå enn før, men det er lyse, duse farger som får meg til å tenke på naturen. Jeg liker harmonien og det jordnære i den mer dempede fargeskalaen fordi det gir meg ro.»

Emelie jobber som stylist og fotograf og har jobbet for flere store interiørfirmaer opp gjennom årene. Hun har også drevet egen interiørpodcast og blogget for Hus & Hem. Hun liker blandingen mellom ulike kreative oppdrag og jobber ofte hjemmefra – noe hun elsker. Det eneste minuset er at det alltid er noe hun føler må gjøres i huset. Da kan det bli en spontan tur til byggevarehuset for å kjøpe maling. Prosjektene avløser hverandre i en hverdag hvor jobb og fritid har en tendens til å flyte over i hverandre.

En sittebenk med hjemmesydd forheng som skjuler familiens sko og støvler.

«Jeg er en rastløs sjel med en livlig familie som bruker alle rommene i huset. Og vi er alle like dårlige til å rydde opp etter oss. Det er nok vanskelig å tro når man ser bildene mine på sosiale medier.»

En sjarmerende trapp fører opp til andre etasje. Hunden Selma viser vei.

Et soverom for en god natts søvn med vintage, nytt og gammelt.

Ton i ton og vakre stilleben gir harmoni.

På kjøkkenet er det den vakre italienske gasskomfyren med messingdetaljer som setter stilen.

Over til badet: Da Emelie og Ola kjøpte huset for sju år siden, var badet nyoppusset med klassisk servant, blandebatterier og speil i edvardiansk stil. Det var vakkert, men ikke så praktisk når en familie på to voksne og to små barn skulle dele plassen.

De brukte noen år på å vurdere ulike oppbevaringsløsninger, men bestemte seg til slutt for å fjerne den eksisterende innredningen og erstatte med ny. Den sjarmerende Burlingtonservanten fikk ny eier på Blocket (svenske Finn.no) og ble erstattet med et romslig servantskap og høyskap fra INRs møbelserie Grand Classic; En møbelserie med det klassiske rammespeilet på skuffefrontene og servant i ekte porselen. Muligheten til å få møblene lakkert i valgfri farge – og ikke minst at de passet så godt til stilen og Kolmårdenmarmoren - var prikken over i’en.

Det å bare bytte ut deler av innredningen er et grep man kan gjøre for å holde totalkostnadene nede og som gjør prosjektet mer letthåndterlig. Og siden badet var såpass nytt som hos Emelie, var det ingen grunn til å gjøre en totalrenovering.

Burlingtonservanten fikk ny eier.

Emelie konfigurerte innredningen selv og valgte sin egen farge: NCS S 2005-Y20R. Klikk her for å fortsette på hennes løsning.

«Det handlet ikke om å rive ut et fungerende bad, men heller om å tilpasse det eksisterende badet til våre behov. Jeg elsker INRs verktøy der jeg kunne visualisere baderomsmøblene og få en god følelse av hvordan det ville bli i virkeligheten.»

Veggfargen som går ton i ton med innredningen heter Skandinavisk Lys og er fra Jotun Lady Aqua. En veldig fin farge til Kolmårdsmarmor.

«Oppbevaringen er en drøm og endelig kan jeg sminke meg på badet takket være god belysning. Før måtte jeg stå i soveromsvinduet å sminke meg.»

Den langsmale håndkletørkeren Line passer godt inn og tørker både små og store håndklær.

Servantbatteri, bunnventil og knottene på servantskapet er i børstet stål.  


Produktene som skaper stilen

Klikk på et produkt for å tilpasse og legge til i favorittlisten din. Ta med skjemaet og bestill hos en av våre forhandlere.


Relaterte sider

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer

Hjemme hos Isabelle og Erik

Se mer

Villa Gullboda

Når vi kommer hjem til Elinne og Alfred, blir vi slått av hvor stille og rolig det er. Det er den typen behagelig stillhet som gjerne oppstår når alt henger sammen.

Se mer