Drømmen om Österlen ble moderne villa i betong og tre

Cecilia visste akkurat hvilken følelse hun ville oppnå da hun begynte å lete etter tomter på Østerlen i Skåne. Den følelsen man får når køen ved is-kiosken blir noen barn kortere for hver dag, og strendene blir tommere og tommere selv om det fremdeles er mulig å ta en rask dukkert i sjøen. Der og da er stedet hvor hun tilbrakte barndommens somre best, og nå ville hun flytte dit.

Mannen Martin derimot, hadde ingen hast med å forlate den løvrike hagen og 20-tallsvillaen som de hadde renovert tidsriktig rom for tom over flere tiår. Barna hadde endelig flyttet ut og nå så han fram til å fortsette det kulturelle bylivet som han elsket. Fruens nye hobby – å mate han med linker til tomteannonser i tide og utide – prøvde han i begynnelsen å overse. Hennes drøm om å flytte på landet delte han ikke….. trodde han.

Tanken modner

Men den slumrende drømmen om å få bygge sitt eget drømmehus fikk sakte men sikkert tanken om et liv på Österlen til å modnes. Og etter at han også hadde begynt å forelske seg i det lille samfunnet – og lært seg å akseptere den konstante blåsten – betalte de til slutt forskuddet på tomten. Besluttningen var tatt.

Martin begynte og skissere planløsningen som skulle være åpen og ha store lysinnslipp for å ta vare på det unike lyset. Som arkitekt kunne han tegne det meste selv og få det akkurat slik som han og Cecilia ville ha det.

Huset har tre bad, ett større og to små. Det store badet på bakkeplan vender mot en bakgård med basseng og hage. En mur skaper beskyttelse mot blåsten og skaper en trivelig oase der familie og venner kan kose seg til langt ut på høsten.

Harmoni med kontraster

Hardt og mykt. Varmt og kaldt. Å jobbe med kontraster i farge, form og materialer gir både liv og følelse i hjemmet. Det er Cecilia enig i.

– Vii elsker rå betong i kombinasjon med tre. Og i de vakre omgivelsene på Österlen med sitt unike lys, kommer det virkelig til sin fulle rett. Vi ville skape et hjem med rom for refleksjon – men uten unødige detaljer. Mitt mål var å kunne rulle ut yogamatten hvor som helst i huset og føle harmoni. Kunne jeg ikke se meg selv i Warrior-posisjon så var det noe som ikke stemte, og Martin måtte tenke nytt, forteller Cecilia.

Arkitektens møbelvalg

Møbelet fra INRs serie Air Wood med matchende høyskap står i sentrum i badet. Seriens møbelsnekkerdetaljer i massivt tre og muligheten til å selv sette sammen møbelet tiltalte Martin.

– Det er ganske uvanlig i dag og se et slik håndverk, spesielt hos en større produsent. Følelsen er fantastisk genuin, og jeg elsker det faktumet at jeg kunne sette det sammen nesten som jeg selv ville med benkeplate og andre tilvalg. Prikken over i er den sensorstyrte belysningen i skuffen og under møblet. Det er virkelig en heftig feature!

Air Wood

Dusjdesign uten kompromisser

Dusjhjørnet kommer fra INRs dusjserie Edge og er noe høyere enn de fleste andre dusjhjørner i markedet. Også her står det funksjonelle i sentrum. Den slanke designen skjuler en mengde funksjoner som vi gjerne vil ha, men helst vil slippe og se. Tetningslisten for eksempel er skjult i rammen. Grepet er også integrert i rammen, noe som gir dusjen en meget stilren look. Edge kan også limes opp, så beholder du tettesjiktet inntakt.

Edge

Minimalistiske oppbevaring Box er stilren oppbevaring for dusjen. Praktisk hengende oppbevaring for barberhøvelen finner du på siden. Limes opp, enkelt og trygt, med Safe-Fix.

Omsorgsfulle valg

Servantblanderen og takdusjsettet har en ultramatt svart finish og er produsert helt i rustfritt stål, noe som er bra for både kroppene våre og miljøet.

– Planeten er til låns, slik er det sier Cecilia. Bygger man nytt har man et ansvar til å velge materialer og produkter med omsorg. Vi vil ikke trenge å bytte ut noe etter noen år, men velger noe vi vet vil holde og som vi kan stå for hundre prosent. Å velge produkter fra INR var en selvfølgelighet for oss ettersom vi også hadde deres produkter i vårt forrige hus og vet at de holder.

Vår kvalitet

Materialer og produkter

Gulv i microsement / Møbel Air Wood Unlimited / Speil Loox 110 / Servantblander Steel Voyage / Høyskap Air Wood / Dusjhjørne Edge 12 / Takdusjsett Steel Pleasure 2 / Dusjhylle Box / Håndkletørker Line / Veggarmatur Nordic Simplicity Linear Wall Lights / Stol Jeannerete Kangaroo Lounge chair


Relaterte sider

Baderoms­inspirasjon

Velkommen til en verden av trender for skandinaviske bad. Inspirasjon for deg som skal planlegge eller innrede badet, eller som bare vil nyte vakre bad. 

Se mer
baderom trender 2024

Baderoms­trender

Sterke aksenter, monokromt og nøytralt eller skandinavisk retro? Dette er trendene på badet i 2024.

Se mer

Hjemme hos

Her besøker vi noen av kundene våre og tar et stort steg rett inn i deres hverdag. Les historien deres og la deg inspirere av deres opplevelser.

Se mer